Τετάρτη, Οκτωβρίου 11

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ! – Τι ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης




Η είδηση της ημέρας ήρθε μέσα από επιστολή του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.
Μέσω της επιστολής, ανακοινώθηκε ότι το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη θα αποτελέσει σενάριο για κινηματογραφική ταινία.

Όπως αποκαλύφθηκε από την επιστολή Γαβρά ο Βαρουφάκης του έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου, το οποίο του το έστελνε σε «τεύχη», κάθε φορά που ολοκληρώνονταν δηλαδή ένα κεφάλαιό του.
Η ταινία θα έχει θέμα όσα καταγράφει στο βιβλίο του «Ανίκητοι Ηττημένοι» ο Βαρουφάκης και θα είναι εμπνευσμένο απο το έντονο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων των Ευρωπαίων και των Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή το ελληνικό ζήτημα.
Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που ήδη υπάρχει στα βιβλιοπωλεία, περιέχει αναλυτικές περιγραφές, ημέρα την ημέρα, καθώς και διαλόγους που ο ίδιος ο πρώην ΥΠΟΙΚ είτε ηχογράφησε με το κινητό του, είτε μεταφέρει βάσει των σημειώσεών του, γραπτών αλλά και απο μνήμης.
Οι «Ανίκητοι Ηττημένοι» είναι η μεταφορά στα ελληνικά του αγγλόφωνου πρωτοτύπου με τίτλο «Adults in the room» που είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικούς μήνες. Όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προσθήκες που έχει κάνει ο Βαρουφάκης, ειδικά για το ελληνόφωνο κοινό και οι οποίες φωτίζουν ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες για πρόσωπα και πράγματα.
Η παρουσίαση του βιβλίου έτου Γιάνη Βαρουφάκη, έγινε σήμερα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τις εκδόσεις Πατάκη.Το παρόν έδωσαν περίπου 300 φίλοι του πρώην υπουργού Οικονομικών, με ομιλητές την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό και τον πρώην σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη, πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής, Νίκο Θεοχαράκη. Στον συντονισμό της συζήτησης ήταν ο Κωνσταντίνος Πουλής, ενώ αποσπάσματα από τους «Ανίκητους Ηττημένους» διάβασε η ηθοποιός Μαρία Καρακίτσου.
http://arouraios.gr