Κυριακή, Οκτωβρίου 15

Καμίνης: Πρέπει να είμαστε το κόμμα του αυτονόητου...-- Και του ανόητου συμπληρώνουμε εμείς...

«ΚΑΜΙΝΗΣ:Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις --ΝΑΙ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !


Καμίνης: Πρέπει να είμαστε το κόμμα του αυτονόητου
Το δικό του πολιτικό στίγμα με το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, άφησε ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Λάρισα, όπου βρέθηκε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο νομό.
Ο κ. Καμίνης τόνισε πως στο κόμμα που θα συγκροτηθεί, θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και να βρεθεί ο κοινός τόπος, ενώ σημείωσε πως «στη χώρα θα πρέπει να γίνει το
αυτονόητο, γι αυτό και πρέπει να είμαστε το κόμμα του αυτονόητου».
Μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης είπε πως για τον ίδιο υπάρχει η τομή «δεξιά και αριστερά», όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, καθώς υπάρχει και η τομή «πρόοδος ή συντήρηση», η οποία όπως τόνισε, «διατρέχει ολόκληρο το πολιτικό φάσμα».
Σχετικά με την αγροτική πολιτική, ο κ. Καμίνης είπε πως «πρόοδος δεν είναι να συνεχίσουμε μία αγροτική πολιτική που βασίζεται μόνο σε επιδοτήσεις και τα δάνεια, αλλά να βρεθεί τρόπος ώστε «να καινοτομήσουμε να μελετήσουμε, να φέρουμε άλλες καλλιέργειες και να επενδύσουμε στην ποιότητα».
Επίσης τόνισε πως την αγροτική πολιτική της χώρας δεν μπορεί να περιμένουμε να την εφαρμόσει το κεντρικό κράτος, αλλά να δοθεί η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια και τους δήμους, «εκεί δηλαδή που είναι το πρόβλημα, εκεί να δίνονται και λύσεις».
Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σημείωσε πως «στο δημόσιο θέλουμε να εφαρμοστεί αξιοκρατία, γιατί χωρίς σωστό δημόσιο τομέα, ούτε επενδύσεις θα έχουμε, ούτε ανάπτυξη θα έχουμε».
Σχετικά με το ζήτημα της ανώτατης εκπαίδευσης, ο κ. Καμίνης είπε πως «εμάς μας ενδιαφέρει το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο θα αξιολογείται και θα υπάρχει αξιοκρατική εξέλιξη των διδασκόντων».
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καμίνης στο φορολογικό σύστημα της χώρας, λέγοντας πως «προοδευτικό είναι το φορολογικό σύστημα που είναι σταθερό για μία 10ετία τουλάχιστον, με γνωστούς τους κατώτατους κι ανώτατους συντελεστές, όχι ένα φορολογικό σύστημα που αλλάζει με κάθε κυβέρνηση».
Μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης σημείωσε πως πρέπει να εφαρμοστούν αλλαγές στη χώρα σε βασικούς άξονες, τονίζοντας πως ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν οδηγήσουν την χώρα μπροστά.
«Και τώρα, πάλι αυτή η παράταξη θα τραβήξει το κάρο, θα αναλάβει αυτή την ιστορική ευθύνη. Γιατί αυτή η παράταξη ήταν και είναι ο κορμός του πολιτικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις αλλά έγιναν και λάθη φυσικά. Το τίμημα κατεβλήθη! Το ενοχικό σύνδρομο τέλειωσε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Ο κ. Καμίνης σημείωσε τέλος πως θα πολεμήσει «για μια χώρα ανοικτή, προοδευτική. Για μία κοινωνία δίκαιη που θα ανταμείψει και τους δίκαιους ανθρώπους», ενώ κάλεσε τους οπαδούς της δημοκρατικής παράταξης, «να γίνουν ο μοχλός τρομακτικής πίεσης για να πάει τη χώρα μπροστά».