Δευτέρα, Οκτωβρίου 9

Ένας χρόνος από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και με την βοήθειά τους η Ελλάδα έγινε ΙΣΛΑΜ !

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ !
Ένας χρόνος από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής
Ένα χρόνο ζωής κλείνει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ο οποίος δημιουργήθηκε μετά την απόφαση των κρατών-μελών της ΕΕ να ενισχύσουν την εντολή και να αυξήσουν τους πόρους και το δυναμικό της Frontex. «Τώρα έχουμε 1.700 αξιωματούχους απ΄ όλη την Ευρώπη που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την
Ισπανία. Επιπλέον 1.500 είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να στηρίξουν τους συνοριοφύλακες των χωρών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, το τελευταίο έτος, η Frontex αυξήθηκε σε προσωπικό κατά ένα τρίτο, φτάνοντας τα 488 άτομα, ενώ στόχος είναι να έχει 1.000 υπαλλήλους μέχρι το 2020. Σε ό,τι αφορά την εντολή της νέας Frontex, περιλαμβάνει τη διενέργεια ελέγχων σε όλα τα κράτη μέλη προκειμένου να εκτιμηθούν τα τρωτά σημεία. Σε αυτούς τους ελέγχους, η Frontex αναλύει την ικανότητα φύλαξης των συνόρων για να καθορίσει την ετοιμότητα των χωρών να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στα εξωτερικά τους σύνορα. Ο οργανισμός εκδίδει κατόπιν συγκεκριμένες συστάσεις προς τα κράτη μέλη.

Ο οργανισμός ανέλαβε επίσης νέα καθήκοντα για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος. Η Frontex συνεργάζεται στενά με τις εθνικές αρχές και την Europol και μοιράζεται μαζί τους τις πληροφορίες που συλλέγονται στα εξωτερικά σύνορα.

Τέλος, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Frontex θα αναλάβει περαιτέρω καθήκοντα ως προς τις επιστροφές των μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, κάνοντας βήματα προς ένα «ολοκληρώμενο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιστροφών». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, μέχρι στιγμής φέτος ο οργανισμός βοήθησε στην επιστροφή περισσότερων από 10.000 μεταναστών, σχεδόν διπλάσιων σε σχέση με το 2016. Στο πλαίσιο της νέας εντολής του, πέραν του συντονισμού κοινών επιχειρήσεων επιστροφών που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο κράτη-μέλη, η Frontex ξεκίνησε να βοηθά και μεμονωμένα τα κράτη-μέλη στις εθνικές επιχειρήσεις επιστροφών. Αυτές αντιπροσωπεύουν τώρα σχεδόν το ήμισυ όλων των επιστροφών που διενεργεί ο οργανισμός. Η Frontex έχει επίσης δημιουργήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που βοηθούν στις επιστροφές των μεταναστών εντός της ΕΕ.

«Η Frontex συμμετέχει περισσότερο από ποτέ σε διάφορα στάδια της διαχείρισης της μετανάστευσης στην ΕΕ. Κατά το τελευταίο έτος, πραγματοποίησε μεγάλα άλματα στον τομέα των επιστροφών και κατέστη ουσιαστικός παράγοντας στην επιβολή του νόμου σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του οργανισμού, Φαμπρίτσε Λετζέρι.
zougla.gr