Τετάρτη, Οκτωβρίου 11

Από τον Άδωνι στη Μαρία (Η ΝΔ αλλάζει πολιτικό φύλο...)

Από τον Άδωνι στη Μαρία (Η ΝΔ αλλάζει πολιτικό φύλο...)


Στην πιάτσα των media λένε: «Η δημοσιογραφία είναι καλό επάγγελμα, αρκεί να ξέρεις πότε να το εγκαταλείπεις».
Εμείς θα συμπληρώσουμε πως αν το εγκαταλείπεις για την πολιτική είναι ακόμη καλύτερα. Στην περίπτωση της νέας εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, αλλά και του νέου επικεφαλής του γραφείου Τύπου, Κων. Ζούλα η παραπάνω ρήση ταιριάζει γάντι,

Η κ. Σπυράκη, επί χρόνια δημοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΝΔ για Star και Mega, και ο κ. Ζούλας, από την Καθημερινή είναι το νέο… ισχυρό δίδυμο στο κόμμα σε μια προσπάθεια να δυναμώσει επικοινωνιακά. Άλλωστε, πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι ο βουλευτής Β. Κικίλιας είναι καλό και χρυσό παιδί αλλά δεν το έχει με την επικοινωνία.
Από τη ΝΔ μιλάνε για μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, όμως, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πάγωσαν με τις αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη καθώς υπάρχουν πολλές σημειολογίες.
Κατ’ αρχάς τον Κικίλια τον έδιωξαν και για να μην του πουν κατάμουτρα ότι απέτυχε στο πόστο του τον… αναβάθμισαν δίνοντάς του τον τομέα της Άμυνας, δηλαδή να γίνει ο «Καμμένος της ΝΔ».
Κατά δεύτερο ο πρόεδρος αποφάσισε να πάρει από τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη τον τομέα της Άμυνας, ελπίζουμε να τον ρώτησε κιόλας, να μην του το κράταγε για έκπληξη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι υποβάθμιση για τον κ. Γεωργιάδη. Ότι δηλαδή ο Μητσοτάκης άκουσε όλους εκείνους που του έλεγαν σκόπιμα ότι ο Άδωνις τον καπελώνει, τον υποσκάπτει, ότι είναι αυτός πρόεδρος. Τα συριζαίϊκα μέσα ενημέρωσης, αλλά και πολλοί… δήθεν φίλοι του Κυριάκου τον συμβούλευσαν να γίνει… λιγότερο δεξιός και να μην ταυτίζεται τόσο με τον Άδωνι. Να στρίψει δηλαδή το καράβι προς το κέντρο για να ψαρέψει στα θολά νερά του χώρου αυτού. Για να δούμε αν και το επόμενο διάστημα θα καταγραφεί η προσπάθεια δημιουργίας μιας Δεξιάς παράταξης χωρίς τους δεξιούς ή μας φαίνεται εμάς έτσι. Για να δούμε αν θα κάνει… αλλαγή πολιτικού φύλου η ΝΔ με τις νέες της επιλογές.
Και πάμε στα νέα πρόσωπα και στα παλιά. Σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου, κοινώς «υπουργός» άνευ ουσίας και αντικειμένου, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου τύπου, Μ. Λαζαρίδης.
Στη θέση του πάει ο Κ. Ζούλας, από την Καθημερινή, γιος του παλιού δημοσιογράφου Στ. Ζούλα. Ο νέος επικεφαλής του γραφείου Τύπου κατηγορείται από τους εχθρούς του ότι παίρνει δουλειές λόγω… επωνύμου, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτήν στη ΝΔ την πήρε με την αξία του. Και τι περίεργο πράγμα. Είναι ο ίδιος Ζούλας που επί κυβερνήσεως Καραμανλή είχε βρει μια χαρά ζεστασιά στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου κι έκανε εκπομπή με μισθό πάνω από 58 χιλιάρικα το εξάμηνο. Αλλά όπως λένε και οι γνώστες, οι ικανοί ποτέ δεν χάνονται.
Η Μαρία Σπυράκη, αφού πέρασε από τοStarκαι τοMegaκαι με άρθρα σε εφημερίδες, αίφνης εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία για να… μεταναστεύσει στις παγωμένες Βρυξέλλες. Ως ευρωβουλευτής μπορεί να σε ζεσταίνει ο ιδιαίτερα καλός μισθός και μπορεί η κ. Σπυράκη να είναι «ζουζούνι» στο ευρωκοινοβούλιο, όμως, πώς να το κάνουμε, άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή.
Ήταν τέτοια η στήριξη που είχε μάλιστα ώστε βγήκε πρώτη σε σταυρούς με πάνω από 238 χιλ. σταυρούς. Είναι και η φήμη λόγω της συχνής παρουσίας της στην τηλεόραση.
Τώρα η κ. Σπυράκη καλείται να σηκώσει το βάρος της επικοινωνίας της ΝΔ και να δώσει και… ευρωπαϊκό αέρα στον Κυριάκο, μιας κι έχει τις άκρες της στις Βρυξέλλες.
Θα τα καταφέρει είναι το ερώτημα; Και δεν είναι η σωστή απάντηση ότι σίγουρα θα είναι καλύτερη από τον φιλότιμο Κικίλια. Γιατί το κόμμα χρειάζεται πολύ δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα, κι όχι μόνο. Θα μπορέσει η Σπυράκη, μια άκρως συστημική δημοσιογράφος που πέρναγε πολλές φορές από τα γραφεία του Μπόμπολα στη Μεταμόρφωση, να το καταφέρει αυτό;
Μην ξεχνάμε ότι είναι η ίδια δημοσιογράφος που έλεγε κάποτε ότι είχε πληροφορίες για την οικονομία που απέκρυπτε. Είχε πει ότι γνώριζε για αεροπλάνα με μετρητά που έρχονταν στους ελληνικούς ουρανούς.
«Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο «μαξιλάρι μου», δήλωνε τότε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, προκαλώντας σάλο.
Δίκη προθέσεων δεν θα κάνουμε. Ούτε θα δικάσουμε τους νέους… επικοινωνιολόγους της ΝΔ, ούτε θα σπάσουμε τη «βιτρίνα» του κόμματος, ακόμη κι αν πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου θα αφαιρέσουν παρά θα προσθέσουν.
Θα κριθούν από την καθημερινότητα. Ειδικά η κ. Σπυράκη που δεν εγκαταλείπει τη θαλπωρή του Ευρωκοινοβουλίου και τα καλά που συνοδεύουν αυτή τη θέση. Πώς θα καταφέρνει να είναι ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος με καθημερινή ενασχόληση στην Ελλάδα, αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Από την άλλη, δεν εγκαταλείπεις τέτοιο μισθό για ένα… όραμα, έστω κι αν είναι γαλάζιο.
 .antinews.gr