Κυριακή, Οκτωβρίου 29

Τα ζώδια και πώς καταστρέφουν τη σχέση τους

Τα ζώδια και πώς καταστρέφουν τη σχέση τους
ΚΡΙΟΣ

Αυτό, και άμα σ’ αρέσει…
Εσύ πια, με τις σχέσεις, δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου. Ξέρεις τι θες και δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο. Και αν ο άλλος δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου, θα
προσπαθήσεις να τον φέρεις στα μέτρα σου, με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Αλλιώς, κυρία Κοκοβίκου, παίρνω το καπελάκι μου και αντίο σας. Ναι, αλλά έτσι δεν γίνονται σχέσεις έρωτα. Γίνονται σχέσεις ανάγκης, συναισθηματικού εκβιασμού, συμβιβασμού. Το να έχεις κάποιον δίπλα σου που μένει και πιέζεται, προσπαθώντας να ταιριάξει στο καλούπι σου, ή επειδή του έχεις δώσει… τελεσίγραφο, συγνώμη, αλλά δε λέει! Και μετά θα αναρωτιέσαι γιατί δεν τσουλάει η σχέση, τι ζόρι τραβάει ο άλλος και γιατί θα σου την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Το μεγαλύτερο ζόρι απ’ όλα τραβάει: το να μην μπορεί να είναι ο εαυτός του.

ΤΑΥΡΟΣ
Ενδιαφέρομαι για σένα, ενδιαφέρομαι!


Σε όλους αρέσει να τους δηλώνει ο σύντροφός τους το ενδιαφέρον του με μικρές, γλυκές χειρονομίες, όταν είναι μακριά. Μηνυματάκια, ραβασάκια, ένα τηλεφώνημα ή μια κλήση στο skype, που να λέει «ήθελα απλώς να σου πω μια καλημέρα», τέτοια. Εσύ όμως μπορεί να ξεπεράσεις το όριο. Και το θέμα δεν είναι ότι επικοινωνείς με κουραστική συχνότητα χωρίς να έχεις τίποτα (έξυπνο, σημαντικό ή ενδιαφέρον) να πεις, γιατί και η ευρηματικότητα σώνεται καμιά φορά. Το θέμα είναι ότι πίσω από το υποτιθέμενο ενδιαφέρον σου κρύβεται μια ελεγκτική διάθεση, που ο άλλος πρέπει να είναι χαζός για να μην την ψυλλιαστεί. «Και πού είσαι τώρα;» « Ποιοι είσαστε εκεί;» «Βρήκες κίνηση και άργησες τόσο να φτάσεις;» είναι… καρφωτικές ερωτήσεις, που δείχνουν ότι το ενδιαφέρον σου δεν είναι και τόσο ανιδιοτελές. Και φορτικός και καχύποπτος! Ωραίος τρόπος για ξενέρωμα σε δύο ταμπλό.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο λόγος μου συμβόλαιο!


Θα γυρίσεις έγκαιρα, υποσχέθηκες, για να πάτε μαζί στον γιατρό. Θα πληρώσεις εσύ τους λογαριασμούς που λήγουν αύριο. Φυσικά και θα βοηθήσεις να κρεμάσετε εκείνον τον καθρέφτη. Όμως εκείνος που θα μείνει ξεκρέμαστος, εντέλει, δεν θα είναι μόνο ο καθρέφτης, αλλά και ο σύντροφός σου που βασίστηκε στα λεγόμενά σου. Γιατί πάντα, μα πάντα κάτι σου τυχαίνει, βρε παιδί μου. Τα στοιχεία της φύσης συνωμοτούν εναντίον σου και δεν κατάφερες να είσαι στο ραντεβού, να πληρώσεις τη ΔΕΗ (άντε να τρέχετε τώρα στα κεντρικά) και είσαι τόοοσο κουρασμένος, που να τα αφήσετε για καμιά άλλη φορά τα κρεμάσματα; Μαζί σου ο άλλος έχει τις εξής επιλογές: να τσακώνεται ή να τα κάνει μόνος του να ξεμπερδεύει. Ή, τρίτον και καλύτερον, να βρει κάποιο άλλο άτομο που να πραγματοποιεί ό,τι έταξε και να μην υπόσχεται ό,τι σκόπευε εξαρχής να αποφύγει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις!


«Τι έχεις;», σε ρωτάει. «Τίποτα», απαντάς εσύ. Και όσο κι αν (υποψιασμένος ο άλλος) επιμένει, εσύ φυλάς το μυστικό ωσάν Υπολοχαγός Νατάσα στα χέρια της Γκεστάπο. Όπου φυσικά και κάτι έχεις. Αλλά να το βρει μόνος του. Δεν υποτίθεται ότι σε αγαπάει; Τότε πώς μπόρεσε να κάνει αυτό που τόσο σε πλήγωσε, και που μεταξύ μας, δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι σε έχει ενοχλήσει; Ο αναίσθητος. Το θέμα όμως με εσένα είναι ότι δεν έπρεπε να κάνεις σχέση με κοινό θνητό αλλά με ένα μέντιουμ, ώστε να σε διαβάζει με το κληρονομικό του χάρισμα. Και να σε βγάλει από τον κόπο και την ευθύνη να δηλώσεις καθαρά και ξάστερα αυτό που σε ενόχλησε. Διαφορετικά, αυτά θα γίνονται, ώσπου ο άλλος θα βαρεθεί να ψάχνει αν μυρίζουν τα νύχια του, λες και καθάριζε κρεμμύδια.

ΛΕΩΝ
Εγώ να δεις!


Σύμφωνοι, το άτομό σου αποτελεί σπουδαίο θέμα για συζήτηση. Πλην όμως δεν γίνεται να μιλάτε όλο για σένα. Πώς πέρασες τη μέρα σου, γιατί δεν σου αρέσει ο παστουρμάς, τι βαθμούς έπαιρνες στο δημοτικό. Κι όταν ο άλλος ο δύστυχος πάει να αφηγηθεί την πρωινή του ταλαιπωρία (έμεινε από λάστιχο μες στη βροχή και ήρθε και τον στούκαρε ο από πίσω), τον κόβεις με ένα «Και πού να ακούσεις τα δικά μου!». Και αρχίζεις να του αναλύεις το πόσο κουράστηκες στο ταξί ενώ ερχόσουν, που έπαιζε κλαρίνα στη διαπασών. Ξέρεις όμως, ακόμα κι αν ήσουν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ή η Ριάνα, θα καταντούσε βαρετό να ασχολείστε μόνο με σένα. Κι αν ο άλλος σε παρατήσει και σου πει πως ο λόγος ήταν πως δεν τον άκουγες ποτέ, προσπάθησε αυτό τουλάχιστον να το ακούσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Α, το σωστό να λέγεται..


Αυτό που έχει σημασία σε μια σχέση είναι να τίθενται επί τάπητος τα ζητήματα και να αναλύονται σε βαθμό… κακουργήματος. Κι όταν κάτι πάνω στον άλλο δεν σου αρέσει, να το λες ξεκάθαρα. Η σχέση πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια, έτσι δεν είναι; Είναι! Οπότε τον βάζεις κάτω και τον χτυπάς σαν χταπόδι. Τι απαίσιος συνδυασμός η μπλούζα του με αυτό το παντελόνι, γιατί δεν μάζεψε το μπουρνούζι του στο μπάνιο, γιατί μιλάει τόση ώρα στο τηλέφωνο, τι χαζομάρες κάθεται και βλέπει στην τηλεόραση. Τον ξετινάζεις στην κριτική. Αρχίζει και νιώθει πως οτιδήποτε πει ή κάνει θα στραφεί εναντίον του. Λες κι είναι κανένας ιός που τον εξετάζουνε στο μικροσκόπιο. Μόνο που ο ιός στη σχέση είναι άλλος, είναι η αδιάκοπη κριτική σου. Στο κάτω κάτω, αυτόν τον άνθρωπο δεν διάλεξες; Τι θες τώρα, να τον αλλάξεις;

ΖΥΓΟΣ
Παζάρια στον έρωτα…

Θέλεις όλα να είναι δίκαια και τακτοποιημένα. Ούτε να σε ρίχνουν, ούτε να ρίχνεις κανέναν. Και με αυτό το πρόσχημα, η σχέση σου γίνεται μια ατέλειωτη διαπραγμάτευση. Θα πάμε για φαγητό στη μάνα σου, ΟΚ, και μετά σινεμά στην ταινία που σου έλεγα (και δεν ήθελες να τη δεις). Θα βγω με τα παιδιά απόψε, αλλά το Σαββατοκύριακο θα κοιμηθούμε στο σπίτι σου. Εγώ θα μαγειρέψω κι εσύ θα πλύνεις τα πιάτα. Σύμφωνοι; Κι αν δεν… σύμφωνοι, το κουβεντιάζουμε, το παζαρεύουμε, το μετράμε από δω κι από εκεί να δούμε ποιος έχει υποχωρήσει πιο πολλές φορές και με τι ανταλλάγματα. Ο άλλος θα πίστευε πως κάπου φυλάς ένα κατάστιχο και τα σημειώνεις. Κι όταν ακούει «Ok, ας το κουβεντιάσουμε», του ‘ρχεται να το βάλει στα πόδια. Διότι, όπως είπε κι ένας σοφός κάποτε «Η αγάπη δεν κάνει καλά παζάρια».

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.


Πάντα απολαμβάνεις έναν καλό καβγά. Άλλωστε καθαρίζει και την ατμόσφαιρα από την αιθαλομίχλη, όπως η καταιγίδα. Ανανεώνει τη σχέση. Από την άλλη όμως, καλός καβγάς για σένα είναι μόνο εκείνος όπου στο τέλος βγαίνεις από πάνω. Και δεν φείδεσαι κανενός μέσου για να το πετύχεις. Άλλωστε, στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, λέει το ρητό. Ακόμα και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, συμπληρώνεις εσύ. Και ένα ταλέντο στο να βρίσκεις τα κατάλληλα λόγια για να βγάζεις τον άλλο νοκ-άουτ, το’ χεις, αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Μόνο που το εν λόγω ρητορικό χάρισμα είναι καλό για αίθουσες δικαστηρίων, συνεδριάσεις της Βουλής, ξεκατινιάσματα με άλλους οδηγούς στον δρόμο, τέτοια πράγματα. Όχι για ανθρώπους που αγαπάμε. Γιατί αν η σχέση στο τέλος γίνει λιώμα από το φαρμάκι που στάζει το στοματάκι σου, τι θα την κάνεις μετά; Κατάπλασμα;

ΤΟΞΟΤΗΣ
Περασμένες μου αγάπες

Εσύ δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς και τίποτα να κρύψεις. Η ζωή σου ανοιχτό βιβλίο. Η τωρινή σχέση σου σαφώς και ξέρει για τις προηγούμενες. Πολύ περισσότερα απ’ όσα θα ήθελε, ενδεχομένως. Γιατί κάθε τόσο πετάς ένα «Α, εδώ ερχόμασταν συχνά με τον Γιώργο!» ή «Η Μαρία έβαζε μόνο στέβια στον καφέ της…». Κι ο άλλος θέλει να σου απαντήσει ότι ποσώς τον ενδιαφέρει, και μάλιστα με λιγότερο κόσμιο τρόπο. Εντάξει, εσένα απλώς σου ήρθε και το’ πες. Ο άλλος τι φταίει να του βάζεις το φάντασμα της παλιάς σου αγάπης, μπάστακα ανάμεσά σας; Κι ακόμα χειρότερο, αν η αναφορά στον ή την πρώην συνδεθεί με κάποιου είδους σύγκριση, που να ξεκινά με τις καυτές λέξεις «ενώ εσύ…». Εγώ τι; Άσ’ το, γιατί και κομπλιμέντο να πεις, σε κακό θα σου βγει. Δεν φωνάζεις κανένα κυνηγό φαντασμάτων καλύτερα;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Παγωτό χειμωνιάτικα;

Πέρα από τη συναισθηματική κάλυψη, για σένα η σχέση επιτελεί ένα σημαντικό σκοπό: βάζει μια τάξη στη ζωή σου. Αλλά υπερβολική τάξη, πολλές φορές. Τόσο που αν ο σύντροφός σου αποπειραθεί να την ανατρέψει, εσύ τσινάς. Και δεν συζητάμε αν σου προτείνει τίποτα «τρέλες». Τι έκανε λέει; Να πάρουμε παγωτό; Ποιος τρώει παγωτό μες στο καταχείμωνο; Ποιος περπατάει στη βροχή χωρίς ομπρέλα έτσι για πλάκα; Εσύ πάντως όχι. Θα κρυολογήσεις και θα σου χαλάσουν τα παπούτσια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μπορείς και μόνος σου!

Εσύ πιστεύεις περισσότερο απ’ όλους στις απεριόριστες δυνάμεις των ανθρώπων και ακόμη περισσότερο στις ικανότητες εκείνου που αγαπάς. Γι’ αυτό και θέλεις να τον αφήνεις ελεύθερο να αναπτύξει τις δυνατότητές του… Μα, τι προχωρημένο! Τι απελευθερωμένο! Ναι, αλλά πώς θα πετάξει αν δεν τον αφήσεις; Πώς θα μάθει να κολυμπά αν είσαι από πίσω και τον κρατάς; Έτσι λοιπόν, εσύ θα κάθεσαι στην παραλία και θα του φωνάζεις από μακριά: «Μπορείς, μπορείς, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις». Και θα κρατάς την ουρίτσα σου απ’ έξω και τα ποδαράκια σου στεγνά. Μέχρι που κι ο άλλος θα βαρεθεί την τόση… ενθάρρυνση και θα πάει κάπου, όπου θα του δίνουν και κανένα χεράκι πρακτικής βοήθειας, πέρα από τα ωραία λόγια. Αφήνοντάς σε να αναρωτιέσαι γιατί επικαλέστηκε την έλλειψη υποστήριξης ως αιτία χωρισμού. Ο αχάριστος.

ΙΧΘΥΣ
Αν είναι η μοίρα μου σημαδεμένη…

Γεννήθηκες για την καταστροφή. Όχι να την προκαλείς (ας πούμε), αλλά να τη βλέπεις να σου προκύπτει από παντού ολόγυρα. Δεν θεωρείς καθόλου απίθανο ένας αστεροειδής να μας ξεπαστρέψει ομαδικά σαν τους δεινόσαυρους, πόσο μάλλον να σου τύχουν όλα αυτά τα κακά που προοιωνίζει το σύμπαν, σε συνεργασία με την οικονομική κρίση, για να μην συνυπολογίσουμε και αυτό το διαβολικό άτομο που εποφθαλμιά τον άνθρωπο που αγαπάς. Όλα μαζί, στο μίξερ. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο πανικός που σπέρνεις ολούθε ξεπερνά τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση. Αν δε κάτι από όλα αυτά πραγματοποιηθεί, αλί και τρισαλί, συμφορά που μας βρήκε. Και το πρόσωπο που είναι δίπλα σου, όσο γερά νεύρα κι αν έχει, περνά διαρκώς μια δοκιμασία. Πόσο πια να αντέξει ο άνθρωπος τόσες επερχόμενες συμφορές; Μαζί σου δεν ζει έναν έρωτα παρά ένα θρίλερ.


Πηγή: Myastro.gr
govastileto.gr