Δεν αποτελεί καμία έκπληξη για όσους διαβάζουν το blog εδώ και αρκετό καιρό. Ο Τσίπρας είναι τύραννος, δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό. Είναι ο ηπειρώτης Κωλέττης που επέστρεψε για να ολοκληρώσει το έργο του. Είναι αυτός που προκαλεί θαυμασμό σε όλους τους εχθρούς του Ελληνισμού. Θα κάνει τα πάντα για την εξουσία. ΤΑ ΠΑΝΤΑ....Διαφορετικά θέση έχει η διχόνοια. Όσο για τον Κυριάκο; Μειωμένης αντίληψης. Στο περίπου έχει καταλάβει τι συμβαίνει. Καμία επαφή με την πραγματικότητα.....

Αναυδος και έντρομος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακαλουθεί το μέγεθος και το βάθος της διαφθοράς της ηγετικής πυραμίδας της Κομισιόν τα όργανα της οποίας επιβραβεύουν το διεφθαρμένο εγχώριο κράτος που 7 χρόνια τώρα έχει στυλώσει τα πόδια του και αρνείται πεισματικά τις μεταρρυθμίσεις.
Απορεί λοιπόν ο Κυριάκος για το μέγεθος της διαφθοράς των οργάνων της Ε.Ε. (αλλά και του ΔΝΤ) που ενώ αποκεφάλισαν την-όσο πατάει η γάτα-μεταρρυθμιστική κυβέρνηση Σαμαρά κάνουν όλα τα χατήρια και επιβραβεύουν-μετά θαυμασμού-τον Αλέξη Τσίπρα. Το βάθος της διαπλοκής των Βρυξελλών υπογραμμίζει και ο Θανάσης Μαυρίδης στο άρθρο του στο Liberal.gr το οποίο δημοσιεύουμε στην συνέχεια αφού παραθέσουμε την εξήγηση
που δίνει το Κουρδιστό Πορτοκάλι σ΄αυτή την συμπεριφορά των Ευρωπαίων:
Μετά τον σχεδόν γραφικό Πιερ Μοσκοβισί, να εκφράζει ανοιχτά τον θαυμασμό του στον Τσίπρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ, προς απογόητευση των εγχώριων φιλελεύθερων. Πως είναι δυνατόν-αναρωτιούνται οι φιλελέδες-η Ευρώπη να επιβραβεύει στην πραγματικότητα ένα διεφθαρμένο κράτος που αρνείται να μεταρρυθμιστεί και παραμένει Κολομβία της Ευρώπης μετά από 7 χρόνια μνημόνια;
Οι προφανείς απαντήσεις γι΄αυτή την ξεφτίλα της Κομισιόν θα μπορούσαν να είναι οι εξής:
A) Τα Κυβερνείο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες δεν είναι παρά ένα εξίσου διεφθαρμένο και πελατειακό κράτος σαν το ελληνικό. Οπότε κάτι τύποι σαν τον Μοσκοβισί, τον Ντάισεμπλουμ και τον Γιουνκέρ αισθάνονται οικειότητα με την Ελλάδα όπως οι Αλβανοί μετανάστες όταν πατάνε το πόδι τους στη χώρα μας. Και οι Ελληνες είναι συνήθως κακοσχηματισμένοι με τετράγωνα κεφάλια όπως τ΄αδέλφια μας οι Αλβανοί. Από ντροπή γι΄αυτή μας την κατάντια φτιάξαμε τον μύθο ότι δήθεν είμαστε “ούνα φάτσα, ούνα ράτσα” με τους Ιταλούς. Οι Βρυξέλλες λοιπόν βλέπουν στο εγχώριο πελατειακό κράτος κάτι πολύ οικείο με τους γραφειοκράτες τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι πλέον άχρηστοι πολιτικοί των χωρών της Ε.Ε. αναλαμβάνουν κρίσιμα και ευαίσθητα πόστα, ως εκπρόσωποι των χωρών τους, στο κυβερνείο της ένωσης.
Β) Στην Ε.Ε. δεν υπάρχουν πλέον ηγέτες με όραμα και προσωπικότητα. Ιδιαίτερα η δήθεν σιδηρά Μέρκελ δεν είναι παρά μια δασκαλίτσα της αναβλητικότητας, η οποία σπρώχνει τις λύσεις των προβλημάτων στο μέλλον όπως έκανε με την Ελλάδα. Μόνο ο Σόιμπλε αγωνίστηκε για να περάσουν κάποιες μεταρρυθμίσεις αλλά τον φάγανε κι αυτόν.
Γ) Από την στιγμή που τα κορόιδα οι Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν αδιαμαρτύρητα φόρους και χαράτσια ο Τσίπρας προκαλεί θαυμασμό στους ευρωπαίους αλλά και στις ΗΠΑ. Είναι ίσως από τους ελάχιστους ηγέτες που επέβαλλε τόσο σκληρά φορομπηχτικά μέτρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Πως να μην προκαλεί θαυμασμό στην παγκόσμια κοινότητα άσχετα εάν κυβερνά έναν νωθρό, μακάκα λαό, κακοσχηματισμένο σαν Αλβανό.
Δ) Δεν δίνει κανείς δεκάρα για το εγχώριο μπουρδέτο, την Ελλάδα.
Θανάσης Μαυρίδης  θα γράψει στο άρθρο του με τίτλο Πρώτα θα σβήσει ο ήλιος της διαπλοκής στις Βρυξέλλες και έπειτα θα πέσει ο Αλέξης:
Οι δανειστές αγαπούν τον Αλέξη και δεν περιμέναμε τον Γερούν για να το μάθουμε. Όπως κι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει γι’ αυτούς ότι δεν θα έκανε ποτέ μία φιλελεύθερη κυβέρνηση: Παραδίδει την  Ελλάδα στα χέρια τους για τις επόμενες γενιές. Δεν έτυχε!!!!
Η «εύκολη απάντηση» στο ερώτημα «γιατί οι δανειστές λατρεύουν τον Αλέξη» είναι το γνωστό «επειδή τους κάνει τα χατίρια». Κι εσείς θα αγαπούσατε έναν ταμία σε πολυκατάστημα αν σας άφηνε να φύγετε από το κατάστημα δίχως να πληρώσετε τα αγαθά που μόλις βάλατε στο καλάθι σας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας γενναιόδωρος πρωθυπουργός. Τους έδωσε το Υπερταμείο, τους έδωσε και την επιτήρηση μέχρι το 2060. Στα μάτια τους μοιάζει σαν τον χωρικό που καταφτάνει στην πόλη από την επαρχία «φορτωμένος» με αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Δεν φτάνει που τα φέρνει, τους παρακαλάει κιόλας να τα δοκιμάσουν. Ένα πράγμα, δηλαδή, σαν την Σούδα.
Η πραγματικότητα, πάντως, είναι λίγο διαφορετική! Ο μάγος με τα δώρα προέκυψε, ως ένα αναγκαίο κακό για εξασφαλιστεί η συναίνεση του «διεθνούς παράγοντα» στην παραμονή τους στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μία επιθεώρηση που ανέβηκε σε σκηνοθεσία ενός σημαντικού κομματιού της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης, η οποία πίστεψε ότι μέσα από αυτόν τον τρόπο θα ανέτρεπε τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί και θα προκαλούσε μία αναδιανομή ρόλων στην κρατικοδίαιτη ελληνική επιχειρηματική σκηνή.
Η Ελλάδα του 2020 και του 2030 θα είναι μία χώρα που θα κυριαρχούν οι ξένες επενδύσεις ( ξεπουλημένη) Αυτό θα συμβεί έτσι ή αλλιώς! Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Αυτό που δεν είχε «κριθεί» ήταν ποιοι θα «συνόδευαν» τους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα. Ποιοι θα αναλάμβαναν τον ρόλο του… «διαμεσολαβητή» με τους εγχώριους παράγοντες. Αυτό προσπάθησαν να πετύχουν όσοι αποφάσισαν να ανατρέψουν την πορεία της χώρας από το 2013 και να ποντάρουν στον «easy» Αλέξη. Πολλά και γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου άνοιξαν αρχικά τις πόρτες στον Αλέξη και στην συνέχεια πολέμησαν με λύσσα την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου!
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρασ γελιαΌχι ότι οι… προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αγνές και αμόλυντες! Εκείνο που επιχειρήθηκε να αλλάξει με το «χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν οι πρωταγωνιστές του παιγνιδιού. Αυτοί οι «πρωταγωνιστές» είναι που σπεύδουν να διαβεβαιώσουν τις Βρυξέλλες και την Φραγκφούρτη ότι όλα βαίνουν καλώς. Ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που βαδίζει στην οδό των προγραμμάτων. Δεν θέλουν να διαταραχτεί η τάξη των πραγμάτων και πολύ περισσότερο να μπουν κανόνες στο παιγνίδι. Αν κάτι τους αγχώνει είναι μην τυχόν και γίνουν εκλογές και πάνε στον βρόντο όλες τους οι προσπάθειες. Κι όχι μόνο…
Μέχρι να σβήσει ο ήλιος; Αυτή είναι η προσδοκία τους. Αυτό πιστεύει κάθε εξουσία. Δεν είναι αυτό το παράξενο. Ούτε και οι δηλώσεις του Νταϊσελμπλουμ. Ούτε καν το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν οι συνηθισμένοι ιμάντες μεταφοράς της «πληροφορίας» περί των διαθέσεων των κυρίων και των κυριών του Κολωνακίου και της κοινότητας του Λονδίνου. Ούτε το ότι αυτοί οι μεγαλοαστοί θα δηλώνουν σύντομα υπέρ του γνήσιου και… ανόθευτου φιλελευθερισμού. Το παράξενο είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει τους στόχους της. Μέχρι την αυλή του Τραμπ; Σιγά! Αυτό ήταν δεδομένο. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι την Κόλαση κι ακόμη πιο πέρα! Και μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για το ποιο θα είναι το τίμημα της συμφωνίας με τον διάβολο!
Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανός πρέσβης το βημα
 Πλησιάστε τον πιο κοντινό σας καθρέπτη και αφού κοιτάξτε βαθιά μέσα του προσπαθήστε να οραματιστείτε το μέλλον που σας επιφυλάσσεται…
Αλήθεια! Σας ενδιαφέρουν ακόμη οι δηλώσεις του Γερούν;
http://kourdistoportocali.com/news-desk/entromos-syniditopii-vathos-tis-diafthoras-ton-vryxellon/
http://perimajestic.blogspot.gr