Πέμπτη, Οκτωβρίου 26

«Οργή» Ιατρικού Συλλόγου μετά το "ντου" Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό! «Έχει τσίπα ο Τόσκας; Nα μην πάρει το μισθό του»

«Στα κάγκελα» είναι οι γιατροί μετά το περιστατικό της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και τις απειλές σε γιατρό, που σύμφωνα με τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης έπαιρνε «φακελάκια» για να χειρουργεί.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε χθες δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει πως «ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες
συνθήκες , για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας». «Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος», συμπληρώνουν.
«Το σημερινό περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού,  αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα. Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας», επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος.
«Για τους λειτουργούς της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους. Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ. Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα.  Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή.Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση. Ο δε κ. Τόσκας  δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της σημερινής επίθεσης, είτε να παραιτηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εξάλλου, σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και απευθύνθηκε με «σκληρές» φράσεις κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, λέγοντας: «Να παραιτηθεί! Έχει τσίπα; Να μην πάει να πάρει το μισθό του…».thecaller.gr/