Τρίτη, Οκτωβρίου 31

«Γερμανοτσολιάδες» vs «πατριώτες» συνέχεια (το ξύλο θα μεταδοθεί και απευθείας)…


Σ.Χ. ΤΑΓΚΑΣ
Σ.Χ.
ΤΑΓΚΑΣ
Επειδή σ’ αυτόν τον τόπο η μνήμη δεν είναι κοντή (και τα «δέκα χρόνια» του αειμνήστου, φευ, περί άλλων τύρβαζαν), παίζει καθοριστικό ρόλο συνεχώς στις όποιες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Και επειδή, ακριβώς, ούτε πέντε χρόνια πέρασαν – ούτε και δέκα από την εποχή που αποφασίστηκε ένεκα τεχνητού διχασμού ή διαφυγής να γίνει το ετεροχρονισμένο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ και οι μισοί Έλληνες (πατριώτες) «αποφάσισαν» εντελώς απερίσκεπτα ότι οι άλλοι μισοί είναι –ναι, «Γερμανοτσολιάδες» και «δοσίλογοι» που πούλαγαν όσο – όσο· ήρθε καταφανώς πάλι η ώρα ενός εφιαλτικού λογαριασμού. Και ο…
«λογαριασμός» λέει ότι εκείνοι που καταδίωκαν (με καδρόνια και ρόπαλα, με… «ροχάλες» και άλλες επαίσχυντες χειροδικίες), τους πολιτικούς τους αντιπάλους στα κέντρα των μεγάλων και μικρών πόλεων ανά την επικράτεια έρχονται, εν πολλοίς, σήμερα στην ίδια θέση με εκείνους –τους πρώτους ταλαιπωρηθέντες. Αν δεν το αντιλαμβάνονται και δεν το κατανοούν τούτο -είναι θέμα άλλο.
Δεν είναι μόνο το γεγονός των συνεχών «ελιγμών» της σημερινής κυβερνήσεως στα θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημονίων (και διακριτών σχέσεων με τους δανειστές) που αποτέλεσε την θρυαλλίδα και πυροδότησαν την γενικευμένη σύγχυση και αμφισημία, δεν είναι που εκείνος ο εργώδης, διαχρονικός και ατελεύτητος αντιιμπεριαλιστικός αγώνας μετασχηματίστηκε σε ένα απροσχημάτιστο και πρωτοφανές «δούναι και λαβείν» (που στο κάτω – κάτω, όσο και αν καλύπτει ανάγκες ισορροπιών και συσχετισμών, θα μπορούσε να γίνει αλλιώς πως αισθητικά), είναι που τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν τώρα τη χώρα κάνουν και μαθήματα (αυτολεξεί) στρατηγικής και τακτικής συμπεριφοράς επί των ίδιων θεμάτων και επιλογών στα αλλοτινά θύματά τους. Η τέλεια ανατροπή. Η άρτια σουρεαλιστική απεικόνιση.
Και δεν είναι μόνο αυτό : όσον αφορά την τρέχουσα εσωτερική ατζέντα και εξελίξεις που, κυρίως, έχουν αναφορά στην ανασύσταση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης, της Κεντροαριστεράς και υπό ποιους συσχετισμούς θα σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση· ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεπέρασε κάθε νοητή ηθική «κόκκινη γραμμή». Εφόσον ολότελα σφετεριστικά και άκομψα έκανε απευθείας αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, προκειμένου, να θωπεύσει το συλλογικό θυμικό και να δημιουργήσει πολιτικές αντιστοιχίες συμβολισμούς και παρακαταθήκες, κατέληξε να διερευνά το κατά πόσο (στο πλαίσιο της νέας οριοθέτησης του Δημοκρατικού χώρου), είναι εφικτή μια «συμμαχία» μεταξύ των εναπομεινάντων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και των (επίσης εναπομεινάντων) δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ , ώστε, να αποτραπεί η αυτοδυναμία και γενικότερα η επικράτηση της μητσοτακικής και νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Όπερ (σε κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο) σημαίνει : όλοι οι πατριώτες, οι γερμανοτσολιάδες και οι δοσίλογοι, όλοι οι δαρθέντες και οι δάρτες, όλοι οι διωκόμενοι και οι διώκτες, οφείλουν τώρα άπαντες να λησμονήσουν τις διαπομπεύσεις και «ψιλές» που έπεσαν : να μονοιάσουν πρέπει τώρα όλοι· να γίνουν φίλοι, να συννενοηθούν για να συγκυβερνήσουν, επέκεινα, εκ νέου τη χώρα.
Μετά τούτων να δείτε που στο τέλος θα αποδειχτεί ότι : ή κάποιοι δεν γνωρίζουν από αξιοπρέπεια, στοιχειώδες ήθος και, ακόμη – ακόμη δεν τιμούν τα παντελόνια που φοράνε (!), ή θα πέσει πάλι πολύ ξύλο -με ροχάλες, λοιδορίες και λοιπά έκτροπα σε ζωντανή μετάδοση!! Αυτά έχουν, άλλωστε, και κει καταλήγουν πάντα οι κραυγαλέες αντιφάσεις, οι αμφισημίες και οι άνευ αρχών μετατοπίσεις. Στο ξεβράκωμα!!!
matrix24.gr