Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΧΜΕΤ ΤΣΙΠΡΑΣ επικοινώνησε με τον αφγανό Αμίρ και του ζήτησε ταπεινά συγγνώμην που δεν του έδωσαν οι κακοί Έλληνες να κρατήσει την σημαία της Ελλάδας. Ο δε Μουζάλας πήγε στο σπίτι του αφγανού, γονυπετής του φιλούσε ασταμάτητα τα πόδια και με δάκρυα στα μάτια ζητούσε συγχώρεση απ' τον 11χρονο Αμίρ

Με τον 11χρονο Αμίρ επικοινώνησε ο Τσίπρας

Την οικογένεια του εντεκάχρονου Αμίρ, που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι που διαμένει, επισκέφθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ’ όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες».
Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς. Ήδη η οικογένεια μεταφέρθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα.
Με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε και ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνούν. Όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή.
Σημειώνει ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».