Κυριακή, Νοεμβρίου 19

ΠΡΟΣΟΧΗ: 12 σημάδια ότι τρώτε πολύ ζάχαρη και πρέπει να την κόψετε αμέσως! Μην αγνοείτε το Νο.3!

t4-810x425
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, ότι μόνο οι διαβητικοί έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει.
Οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να το εμφανίζει αυτό και να μην μπορεί να παρατηρήσει τη βλάβη που προκαλείται στα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανά του. Είναι σημαντικό να
αναγνωρίζουμε έγκαιρα τα ανησυχητικά συμπτώματα και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα.
Συνεχής πείνα

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποτρέπουν την είσοδο της γλυκόζης στα κύτταρα. Ως αποτέλεσμα, το σώμα δεν λαμβάνει ενέργεια και ζητάει φαγητό ξανά και ξανά: είναι σαν φαύλος κύκλος.
Αυξημένη κόπωση

Με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει και να απορροφήσει σωστά τη γλυκόζη. Η ενέργεια χρησιμοποιείται αναποτελεσματικά και τα κύτταρα του σώματος δεν λαμβάνουν το καύσιμο που χρειάζονται. Όλα αυτά οδηγούν το άτομο να αισθάνεται κουρασμένο, χωρίς λόγο.
Συχνουρία

Εάν το σάκχαρο στο αίμα είναι πολύ υψηλό, τα νεφρά δεν μπορούν να απορροφήσουν τα υγρά. Επομένως, το σώμα προσπαθώντας να εξισορροπήσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα και στα κύτταρα, διαλύει το αίμα με ενδοκυτταρικό υγρό ρυθμίζοντας έτσι τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο φυσιολογικό. Αυτό οδηγεί σε συχνή ούρηση.
Ξηροστομία, υπερβολική δίψα

Το ξηρό στόμα και η έντονη δίψα, είναι αντιδράσεις από τη σοβαρή απώλεια υγρών. Ο υποθάλαμος, ο οποίος αξιολογεί το επίπεδο της αφυδάτωσης και προκαλεί δίψα, στέλνει ένα αντίστοιχο σήμα στον εγκέφαλο. Φυσικά, δεν μπορείτε να μην πιείτε κάτι, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε νερό ή τσάι χωρίς ζάχαρη.
Απώλεια βάρους

Με υψηλά επίπεδα γλυκόζης, μπορείτε να χάσετε βάρος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν τα γεύματα είναι συχνά και περιέχουν πολλές θερμίδες. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό:
Η απώλεια υγρών λόγω της συχνής ούρησης
οδηγεί σε χαμηλή στάθμη υγρών σε ολόκληρο το σώμα και οδηγεί σε απώλεια βάρους.
Εάν το επίπεδο ινσουλίνης είναι ανεπαρκές για τον μεταβολισμό της γλυκόζης, το σώμα θα οδηγηθεί σε καύση του λίπους.
Η μεγάλη ποσότητα ούρων, κάνει το σώμα να σπαταλάει περισσότερες θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα προσπαθεί να «αποβάλει» την περίσσεια γλυκόζης.
Μεταδοτικές ασθένειες

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και οι μολύνσεις, μπορούν να εμφανιστούν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ωστόσο, πολύ συχνότερα βρίσκονται σε γυναίκες με υψηλά επίπεδα σακχάρου και διαβήτη. Η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή βακτηρίων.
Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα μπορεί να συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα για διάφορους λόγους:
Η υπερβολική ούρηση αφυδατώνει το σώμα σε τέτοιο βαθμό που το δέρμα αρχίζει να στεγνώνει.
Τα προβλήματα στο δέρμα των ποδιών είναι σημάδι της αθηροσκλήρωσης – σκλήρυνση και στένωση των αρτηριών και ταυτόχρονη μείωση της κυκλοφορίας του αίματος – μια ασθένεια που συμβαίνει συχνά στους διαβητικούς.
Τα χαλασμένα νεύρα μπορούν να διαταράξουν την κανονική λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων και επηρεάζουν την ισορροπία του δέρματος-νερού.
Δυσκολίες αυτοσυγκέντρωσης

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου εμποδίζουν την είσοδο γλυκόζης στα εγκεφαλικά κύτταρα, οπότε ο εγκέφαλος αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πάρει ενέργεια. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ταχύτητα σκέψης και λήψης αποφάσεων.
Θολή όραση

Η θολή όραση είναι επίσης αποτέλεσμα της αφυδατωτικής δράσης λόγω του υψηλού σακχάρου στο αίμα – επηρεάζει επίσης τα κύτταρα του οφθαλμού. Ως αποτέλεσμα, παραμορφώνονται και το μάτι χάνει την ικανότητά του να εστιάζει σωστά.
Αργή επούλωση τραυμάτων και κοψιμάτων

Αυτό συμβαίνει λόγω αγγειακής βλάβης ως αποτέλεσμα των υψηλών επιπέδων σακχάρου. Αυτό οδηγεί σε επιδείνωση της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά στα άκρα και στην ανεπαρκή τροφή των ιστών.
Ανικανότητα

Δυσκολίες στη στύση μπορεί επίσης να υπάρξουν λόγω της υψηλής γλυκόζης στο αίμα. Μια υγιής στύση απαιτεί υγιή νεύρα, καλή ροή αίματος και σωστή ισορροπία ορμονών. Ωστόσο, η περίσσεια ζάχαρης στο αίμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όλα αυτά τα συστήματα.
Ευερεθιστότητα

Σύμφωνα με έρευνα, τα άτομα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι πιο ανήσυχα, ευερέθιστα και τείνουν στην κατάθλιψη. Ο εγκέφαλος εξαρτάται από την ίση παροχή γλυκόζης και τα υψηλά επίπεδα, επηρεάζουν αρνητικά τη δουλειά του. Ως αποτέλεσμα, η διάθεσή μας ξαφνικά χειροτερεύει.
Η ζάχαρη επηρεάζει επίσης την απορρόφηση ενός άλλου θρεπτικού συστατικού υπεύθυνου για τη διάθεση: χρώμιο. Αυτό το μέταλλο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σταθερή, επειδή η ινσουλίνη η οποία καθαρίζει τη γλυκόζη από το αίμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτό.
πηγή: fumara