Πέμπτη, Νοεμβρίου 16

Πλημμύρες Αττική: Βρέθηκε και άλλος νεκρός στη Νέα Πέραμο - Στους 16 ο αριθμός των θυμάτων

Πλημμύρες Αττική: Βρέθηκε και άλλος νεκρός στη Νέα Πέραμο - Στους 16 ο αριθμός των θυμάτων
Πλημμύρες: Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη δυτική Αττική - Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στο υπόγειο του σπιτιού του - Ψάχνουν με τα χέρια στις λάσπες για αγνοούμενους 

Δοκιμάζονται για δεύτερη ημέρα οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, καθώς από το πρωί της Πέμπτης (16/11/2017) βλέπουν και πάλι τα ορμητικά νερά να κατεβαίνουν από το ρέμα προς τα
σπίτια τους.
Την ίδια ώρα, φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων στη Δυτική Αττική θα ξεπεράσει τους 20 προκαλεί η τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό
τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, μετά τις φονικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 16 νεκρούς και 12 τραυματίες.
Τελευταίο θύμα ένας άνδρας που βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του.
Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε καταπλακωθεί από φερτά υλικά και λάσπες.
Η ανεύρεσή του ανεβάζει τον συνολικό αριθμό της θεομηνίας στη Δυτική Αττική στους 16.
Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική ανέσυρε νεκρά 13 άτομα, δύο ανέσυρε το Λιμενικό από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας και έναν ακόμη αγνώστων στοιχείων από τη θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά.

Μετά την «Ευρυδίκη» έρχεται ο κυκλώνας «Ζήνωνας»

Μετά την «Ευρυδίκη» που χτύπησε κυρίως τη δυτική Αττική και άφησε πίσω της νεκρούς και χαοτικές εικόνες, έρχεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο κυκλώνας που έχει πάρει ήδη την ονομασία «Ζήνωνας».
Η Ευρυδίκη συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας:
  • Την Πέμπτη 16/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου...
  • Την Παρασκευή 17/11 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα, αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει ο Ζήνων.

Σώοι ενοπίστηκαν δύο αγνοούμενοι

Εν τω μεταξύ, σώοι εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης (16/11/2017) δύο εκ των αγνοουμένων. Πρόκειται για έναν άνδρα, 67 ετών, του οποίου είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τους οικείους του. Εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μάνδρας.
mandra23
Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας στο σπίτι του, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μάνδρας.

Ποτάμι ξανά οι δρόμοι στη Μάνδρα

Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (16/11/2017) ξεκίνησε να βρέχει έντονα στην περιοχή της Μάνδρας, με τους δρόμους να γεμίζουν μέσα σε λίγα λεπτά με νερό, το οποίο κατεβαίνει ορμητικά από το ρέμα της περιοχής, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους που είδαν μόλις μια μέρα πριν να καταστρέφονται περιουσίες και να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Στη Δυτική Αττική εξακολουθούν να βρίσκονται 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να τραβήξουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα σπίτια και να απομακρύνουν τα οχήματα και τα αντικείμενα από τους δρόμους και τα σπίτια των κατοίκων.