Άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορούμενων της 17Ν,άλλοι τους επισκέπτονταν στη φυλακή,άλλοι έβλεπαν ανθρωπιστικό ιδεώδες

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗCZ6tTmlWIAApr0i

Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος υποστήριξε οργανώσεις όπως την 17 Νοέμβρη λέγοντας πως «είχαν ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου»!
Ο Μάκης Μπαλαούρας έδωσε συνέντευξη στον Βήμα Fm και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη.

Αναφορικά με την ακύρωση της παράστασης του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν κείμενα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, ο κ. Μπαλαούρας είπε πως «δεν πρέπει να γίνονται αυτά, να κατεβάσουνε έργα. Τα έργα, όλη η πνευματική μάλλον δημιουργία, πρέπει να παρουσιάζεται».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα υπήρχε το ίδιο δικαίωμα σε ένα έργο που βασίζεται στην μαρτυρία του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
«Τυπικά έχει δικαίωμα, αλλά κοιτάξτε να δείτε εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, όταν προάγεις ας πούμε την βία και ιδιαίτερα την ανεξέλεγκτη βία, την φασιστική… Με ποια έννοια λέω ανεξέλεγκτη; Ότι μιλάς, ας πούμε, για εθνοκαθάρσεις κτλ».
Σε ερώτηση για την διαφορά που έχει το έργο του Ξηρού με ένα που θα συμπεριελάμβανε μαρτυρίες του Ρουπακιά, ο κ. Μπαλαούρας απάντησε πως «Είχε μια άλλη ταυτότητα, κακώς, δεν υποστηρίζω τίποτα. Δεν είναι το ίδιο. Οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου».
Η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. «Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε τον συνομιλητή του και ο Μάκης Μπαλαούρας συνέχισε:
«Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν. Ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο, δεν είναι ο κακός ο συγκεκριμένος, που είναι ο τραπεζίτης, ο καπιταλιστής. Απλώς η αξία είναι ριζικά αναφαίρετο δικαίωμα, αλίμονο, δηλαδή ο άνθρωπος οτιδήποτε και να ‘ναι, δεν μπορείς να σκοτώσεις. Και δολοφόνοι ειδεχθείς, ας πούμε κτλ., δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης μάλλον. Αλλά λέω άλλο πράγμα: κακώς είχαν ένα σκεπτικό, που δεν στέκει με τίποτα, όμως είχαν μια διαφορετική αντίληψη. Δηλαδή, αυτοί μιλάγανε, αυτές οι οργανώσεις, για κάποια συγκεκριμένα άτομα-κόμβους για να δημιουργήσουνε μια ταραχή, να ξεσηκωθούνε οι μάζες να πάρουν την εξουσία. Οι Δίδυμοι Πύργοι ή το ISIS μοιάζουνε πολύ, με αυτό που έλεγα, με το φασιστικό κίνημα».
Αναφερόμενος στο αν υπάρχει «καλή» και «κακή» τρομοκρατία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και έδωσε διευκρινήσεις για την τοποθέτηση του: «ούτε αυτό είπα, είπα ότι είναι καταδικασμένα αυτά. Μα, πρέπει να κάνουμε κάποιες διαφορές. Διότι, η φασιστική ιδεολογία έχει μία εξολοθρευτική, μαζική αντίληψη των πραγμάτων. Ο Χίτλερ καθάριζε, ας πούμε, όχι μόνο Εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές, εκείνο και τ’ άλλο. Αυτό έχει μια τεράστια διαφορά, κατά την γνώμη μου, που βεβαίως μπορεί να μου πείτε ότι και εκείνοι έναν άνθρωπο να σκοτώσουν, πάλι είναι ειδεχθές, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά σαν αντίληψη, δεν υποστηρίζω καμία απ’ αυτές.».

Μετά από τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του, ο Μάκης Μπαλαούρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση:
Η διαστρέβλωση των δηλώσεων μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής.
«Η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τους τρομοκράτες»
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι “οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου”. Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλά αόριστα για “δράση ένοπλων ομάδων”. Και οι δύο επιμελώς ξεχνούν τη λέξη τρομοκρατική πριν την “οργάνωση” και την “ένοπλη ομάδα”. Η ευαισθησία τους απέναντι σε καταδικασμένους τρομοκράτες είναι γνωστή. Αλλά να τους βαφτίζουν σχεδόν “ανθρωπιστές” ξεπερνά κάθε όριο».


Advertisements
https://galanoleykoblog.wordpress.com/2016/01/30/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-17-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B9%CE%B4%CE%B5/