Παρασκευή, Νοεμβρίου 24

Βουλιάζει η Μυτιλήνη απο λαθρομετανάστες Πάνω απο 2.500.000 λαθρομετανάστες αναμένουν τους λαθροκινητές στα Τουρκικά Παράλια !

Εν χορώ οι λαθρομετανάστες αναφέρουν «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη»

21

 Το ελληνικό νησί, σύμφωνα με περιγραφές αξιωματικών του
Λιμενικού, «κατακλύζεται» τις τελευταίες ημέρες από λαθρομετανάστες , που συρρέουν εκεί, επειδή φέρονται να έμαθαν ότι η Ελλάδα… άνοιξε τα σύνορά της!
«Νέα» Λαμπεντούζα η Μυτιλήνη: 3.000 παράνομοι μετανάστες σε ένα μήνα


Άνδρες του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί αποδίδουν την πρωτοφανή όξυνση του φαινομένου στη διαφαινόμενη κυβερνητική πολιτική στο θέμα διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης.
Λένε χαρακτηριστικά ότι στις μίνι συνεντεύξεις (debriefing) μετά τη διάσωσή τους, οι αλλοδαποί ομολογούν στους Έλληνες αξιωματούχους: «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη».
Άλλη πηγή παραδέχεται εμμέσως ότι το προηγούμενο διάστημα επιχειρούνταν ανασχέσεις της εισόδου δουλεμπορικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, πρακτική που σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.
«Ορισμένοι από τους εθελοντές που επέκριναν στο παρελθόν τακτικές που ακολουθούσε το Λιμενικό βρίσκονται πλέον σε επιτελικές θέσεις» σχολίασε στην εφημερίδα πηγή του Λιμενικού.

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια παραμένουν κατά πληροφορίες συγκεντρωμένοι 2.500.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και την ΕΕ.
«Αυτό που ζητάμε είναι οι επιχειρησιακοί πόροι του Λιμενικού να διατίθενται στη φύλαξη των συνόρων και όχι στη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών» δήλωσε.