Τρίτη, Νοεμβρίου 21

6 τρόποι για να δώσεις ώθηση στην επιχείρηση σου στα social media

Στο τοπίο της σημερινής αγοράς η παρουσία μιας επιχείρησης ή ενός ελεύθερου επαγγελματία στα social media είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η διαρκής – ραγδαία αύξηση του κοινού τους σε συνδυασμό με τη δυναμική που αποκοτούν στο χώρο της διαφήμισης έναντι των κλασσικών ΜΜΕ είναι μερικοί από τους παράγοντες που τα καθιστούν τόσο ελκυστικά στις επιχειρήσεις.

Το σημαντικό όμως για κάθε επιχείρηση είναι να μετατρέψει την απλή παρουσία της στα social media, σε αποτελέσματα και ευκαιρίες που θα την κάνουν πιο γνώστη στο κοινό και θα την γιγαντώσουν.
Πώς λοιπόν μετατρέπουμε μια απλή υπόσταση στα social media σε ένα αποδοτικό όπλο υπέρ της επιχείρησης μας ;

#1 Κατέστρωσε Πλάνο
Όπως και σε κάθε άλλη δραστηριότητα στον επιχειρηματικό κόσμο έτσι και στα social media, πριν ξεκινήσεις πρέπει να έχεις οργανώσει το πλάνο σου.
Συζήτησε με τους συνεργάτες σου τι ακριβώς θες να πετύχεις μέσω αυτών, πιο κομμάτι τις επιχειρηματικής σου δραστηριότητας θες να στοχεύσεις και να προβάλεις περισσότερο και πια είναι τα βασικά target group στα οποία θα απευθυνθείς και αμέσως μετά κατέστρωσε το ανάλογο marketing plan.
Θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου με μεγαλύτερη ευκολία και να κάνεις πιο συντονισμένες ενέργειες. Είναι γεγονός πως αυτό είναι και το πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις που ξεκινούν την προβολή τους χωρίς να έχουν κάποιο στόχο και χωρίς συντονισμό και όταν δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που αναμένουν απογοητεύονται και τα παρατάνε.
pexels-photo-51055#2 Απέκτησε Συνέπεια
Έχοντας καταστρώσει τη στρατηγική σου στα social media περνάμε στο επόμενο βήμα που είναι η συνέπεια. Πρέπει να ξέρεις πότε και τι θα ανεβάσεις και να έχεις ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα το οποίο να τηρείς με ευλάβεια.
Για πολλούς, ο χρόνος είναι πρόβλημα και έτσι ανεβάζουν υλικό στα social media όποτε προλάβουν ή όταν το θυμηθούν. Οι έρευνες όμως δείχνουν ότι αυτός ο τρόπος δεν οδηγεί σχεδόν πότε στα επιθυμητά αποτελέσματα.
Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι για να κερδίσεις το ενδιαφέρον του κοινού πρέπει να έχεις μια συνεχή παρουσία και όχι να πηγαίνεις από τα 5 post την μια μέρα στα καθόλου post για ένα μήνα και μετά πάλι το ίδιο καθώς και αυτοί που αρχικά ενδιαφέρθηκαν και σε ακολούθησαν θα σε ξεχάσουν
Στη πραγματικότητα, η συνέπεια και ο σωστός προγραμματισμός στα social media σου κερδίζει χρόνο και μακροπρόθεσμα θα αποφέρει αποτέλεσμα. Ακόμα υπάρχουν apps που σε βοηθούν να προγραμματίσεις και να ταξινομήσεις τι θα ανεβάσεις, όπως το buffer και το hootsuite.

#3 Ανέβασε υλικό που ενδιαφέρει τον κόσμο
Ένα ακόμα λάθος που κάνουν πολλές επιχειρήσεις στα social media είναι ότι προσπαθούν μόνο να πουλήσουν και να ζητήσουν πράγματα από τους ακόλουθους τους χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό και ενδιαφέρον.
Σκέψου όπως σκέφτεσαι, όταν πλοήγησε εσύ στο newsfeed του facebook ή στο Instagram και σκέψου τι είναι αυτά που σου τραβούν συνήθως την προσοχή σου. Μετά, με βάση τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση σου, ή τις δικές σου γνώσεις πάνω στο κλάδο σου, προσπάθησε να σκεφτείς τι μπορείς να προσφέρεις στους χρήστες των social media που να είναι ελκυστικό ή να έχει κάποια χρησιμότητα.
Επέλεξε υλικό το οποίο εκτός από ενδιαφέρον, να προτρέπει τους χρήστες να θέλουν να αλληλοεπιδράσουν (like,comment,share).
Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις μια σχέση αλληλεπίδρασης με το κοινό και να του προσφέρεις χρησιμότητα σε καθημερινή βάση μετά είναι πιο εύκολο να ζητήσεις κάτι και είναι βέβαιο ότι σταδιακά θα έχεις όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση.
photo-1486651506050-9b67d18091e3
#4 Η εικόνα μετράει !

Η ισχύς της εικόνας είναι δεδομένη και αυτό το συνυπογράφει εκτός άλλων η διαρκής άνοδος social media όπως το Instagram και το Pinterest που δίνουν βάρος αποκλειστικά σε αυτήν. Επίσης έρευνες δείχνουν ότι οι εικόνες και τα βίντεο στα social media έλκουν περισσότερο την προσοχή και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες αλληλεπίδρασης.
Δοκίμασε εικόνες υψηλής ανάλυσης, video, live video και story βλέποντας πιο ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση για να περάσεις το μήνυμα σου και να συγχρόνως να εντυπωσιάσεις το κοινό σου και μην φοβάσαι να πειραματιστείς για να δεις τι από όλα αυτά έχει την μεγαλύτερη απήχηση.

#5 Κάνε δοκιμές και δες τα στατιστικά
Μπορεί πιο πριν να μιλήσαμε για συνέπεια, αλλά για να επιτευχθούν τα κατάλληλα αποτελέσματα δεν υπάρχει κάποια σίγουρη μέθοδος αφού κάθε επιχείρηση στοχεύει σε διαφορετικό κοινό στα social media. Για αυτό και δεν πρέπει να φοβάσαι να κάνεις δοκιμές.
Κάνε post διαφορετικές ώρες της ημέρας και διαφορετικής μορφής (εικόνες, βίντεο, άρθρα κλπ.) και μετά με την χρήση των στατιστικών στοιχείων που παρέχουν τα περισσότερα social media όπως το Facebook, δες τι δουλεύει αποδοτικά για εσένα και την επιχείρηση σου.
photo-1494707924465-e1426acb48cb#6 Μορφοποιήση υλικού
Φαντάσου τα social media σαν διαφορετικού τύπου Μέσα. Όπως την ίδια πληροφορία θα την μεταδώσεις διαφορετικά στο ραδιόφωνο, διαφορετικά στη τηλεόραση και αλλιώς στην εφημερίδα έτσι και το υλικό σου πρέπει να διαφέρει στα social media.
Μπορεί να θέλεις να πεις το ίδιο πράγμα άλλα πρέπει να το παρουσιάσεις με άλλο τρόπο στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter. Βρες τι υλικό είναι πιο κατάλληλο για το κάθε κοινωνικό δίκτυο και σε τι ανταποκρίνεται καλύτερα το κοινό και μορφοποίησε την πληροφορία σου για να ταιριάζει στις προσδοκίες του συγκεκριμένου κοινού.
 /iservices.gr