Πέμπτη, Νοεμβρίου 2

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ !--Γ. Μουζάλας: Επέκταση των κέντρων υποδοχής σε όλα τα νησιά, για να γεμίσουν μετανάστες ξενοδοχεία και πλοία

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ Αλλάχου Άκμπαρ!- Ο ΤΖΑΡΟΝΥΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΥΝΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ....
Γ. Μουζάλας: Επέκταση των κέντρων υποδοχής στα νησιά, σε ξενοδοχεία και πλοία
Το σχέδιο αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού των λαθρομεταναστών στα νησιά ενόψει του χειμώνα παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Την ίδια ώρα, απαντώντας στις πληροφορίες περί παραίτησής του δήλωσε: «Υπάρχει ένα γεγονός, ότι εδώ στη συνέντευξη Τύπου βρίσκομαι ως υπουργός». Πάντως, ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόταση για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης «εξαιρετικά τιμητική», καθώς «είναι κάτι που έχει να κάνει με πράγματα, με τα οποία είναι συνδεδεμένη όλη μου η ζωή. Θα το παλέψω και θα δούμε τι θα γίνει».

Αναλύοντας το σχέδιο για τα νησιά, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιμένει στα μέτρα που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2016: τη διεύρυνση της χωρητικότητας των κέντρων υποδοχής με τη δημιουργία επιπρόσθετων χώρων μέσα ή δίπλα στα hot spots και την κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων. Ωστόσο, πέρυσι το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε καθώς συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις από τους δημάρχους των νησιών και μερίδα των τοπικών κοινωνιών. «Το σχέδιο αυτό σήμερα αποκτά καινούρια επικαιρότητα με την αύξηση των ροών και η εξεύρεση νέων χώρων παραμένει επιτακτική ανάγκη», δήλωσε ο κ. Μουζάλας, ο οποίος έκρινε τις συνθήκες φιλοξενίας στη Μυτιλήνη «πολύ κακές», στη Σάμο «κακές αλλά βελτιώνονται» και στη Χίο «όχι καλές, αλλά μπορούμε να τις κάνουμε καλύτερες».

Σχετική επιστολή προς τους δημάρχους των νησιών απέστειλε ο υπουργός πριν από δέκα ημέρες «για να δούμε πού βρισκόμαστε χωρίς να συνεχιστεί το blame game». Απαντώντας, εξάλλου, στις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών για αύξηση της εγκληματικότητας στα νησιά ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στη Σάμο και τη Μυτιλήνη η εγκληματικότητα εξαιτίας μεταναστών και προσφύγων έχει αυξηθεί λιγότερο από 1% και στα υπόλοιπα νησιά λιγότερο από 0,5%.