Έτοιμος για τη δημιουργία «έξυπνης πόλης» ο Μπιλ Γκέιτς

Έτοιμος για τη δημιουργία «έξυπνης πόλης» ο Μπιλ Γκέιτς
Στα άμεσα σχέδια του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς είναι η δημιουργία μιας «έξυπνης πόλης» και για αυτόν τον λόγο ο ίδιος αγόρασε μια τεράστια έκταση στην Αριζόνα έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Belmont Partners, μία από τις επενδυτικές εταιρείες του Γκέιτς, αγόρασε περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στο Τονοπά, περίπου 45 χιλιόμετρα από το Φοίνιξ, για να δημιουργήσει μια «έξυπνη πόλη» που θα ονομάζεται «Belmont».

«Η Belmont θα δημιουργήσει μια κοινότητα του μέλλοντος, με ένα σύστημα επικοινωνίας και υποδομών που θα περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής γύρω από ψηφιακά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, κέντρα δεδομένων, νέες τεχνολογίες παραγωγής και μοντέλα διανομής, αυτόνομα οχήματα και αυτόνομους λογιστικούς κόμβους» ανέφερε σε δελτίο Τύπου η εταιρεία.

Η κοινότητα «θα μετατρέψει ένα ακατέργαστο λίθο σε μια πόλη- πρότυπο χτισμένη πάνω σε ένα ευέλικτο μοντέλο υποδομής» σύμφωνα με την Belmont Properties.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανεγερθούν 80.000 κατοικίες, σε έκταση δύο τ.μ. θα δημιουργηθούν δημόσια σχολεία ενώ στον χώρο θα υπάρχουν γραφεία, εμπορικά κτήρια και καταστήματα λιανικής πώλησης.