Κυριακή, Νοεμβρίου 5

Γιατί τελικά μας κράτησαν στο ευρω;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
ΕΚΤΟΣ του να εισάγουμε ΧΡΕΟΣ;;;
Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ!!!

Πολλές φορές είναι χρήσιμο για να καταλάβουμε κάτι καλύτερα, να το διαγραμμίσουμε με διαφορετικό τρόπο…
Αυτό θα κάνω, αφού επισημάνω ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση στις λέξεις που ΔΕΝ έχουν αφαιρέσει απο το λεξιλόγιο τους, είναι εκτός της παραγωγής, της φορολόγησης και της υπερβολικής τιμής των καυσίμων, την βιωσιμότητα του χρέους.
Δεν μπορεί κανένας με τις καθυστερήσεις που συμβαίνουν με κάθε αξιολόγηση, να περιμένει πρίν τις εκλογές στην Ελλάδα να το κάνει.
Θα ήταν κάτι πολύ νοσηρό και επικίνδυνο αλλά με το παρακράτος που κυβερνά, όλα είναι πιθανά.
Ας δούμε αυτούς τους λόγους
1. Για να μη κάνει κούρεμμα του χρέους στο χρέος το IMF και έτσι αναγκαστικά η χώρα να παραχωρήσει για πρώτη φορά την εθνική της κυριαρχία.
Οι τράπεζες τον κίνδυνο που είχαν τότε έχουν και τώρα.
Τα κόκκινα δάνεια είναι ακόμη εδώ.
Το bail-in μπορεί να γίνει μέ ένα τρίτο PSI.
Δεν ξέρω αν έχει μείνει ακόμη κάτι απο τα λεφτά των Ταμείων, τα βλέπω άδεια όπως και τα Ταμεία των Δήμων και των Περιφερειών.
Το γιατί ο Καμίνης δεν το έχει κάνει θέμα δεν είναι επειδή εγώ κάνω λάθος...
Σημειώστε, ότι ακόμη και αν δεν υπογραφεί άλλο μνημόνιο, τα παλιά ισχύουν.
Το Αγγλικό Δίκαιο υπάρχει και η εποπτεία δεν θα σταματήσει ποτέ.
Ο κόφτης θα καθαρίζει την υπόθεση όποτε χρειάζεται.
2. Για να γίνουν τα δάνεια της χώρας σε funds και τράπεζες κρατικά. Σε αυτό πρωτοστάτησε το IMF που λειτούργησε αντίθετα προς τον εσωτερικό του κανονισμό.
3. Για να υφίσταται διεθνή φτωχοποίηση η χώρα...
Πράγματι, το χρέος της Ελλάδας συνεχώς αυξάνει, κόσμος χάνει τα σπίτια του, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους, οι εξαγωγές μειώνονται, τα περι καινοτομιών είναι μπούρδες γιατί τα λεφτά των υποδομών τα έχουν φάει οι μεν για τους δέ και οι δέ για τους μεν, αφού είναι όλοι παρέα.
Δεν μπορεί πολιτικοί και δικαστές να αυτοδικάζονται, σαν να έχουν το …άββατο.
4. Για να μη προστεθούν στο χρέος - κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει - τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.
Πραγματικά είναι να γελά κανείς με την ηλιθιότητα των πολιτικών του ΧΘΕΣ και του ΠΡΟΧΘΕΣ που μιλούν για βιωσιμότητα, ενω το εξωτερικό χρέος είναι κατά 120 δις ευρώ μεγαλύτερο ενώ δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η βιωσιμότητα του εσωτερικού χρέους.
Σχίζουν διπλώματα έξω με τα όσα αποκρύπτει η ΤτΕ.
5. Για να δοθούν ως εγγυήσεις νέων δανείων τα ασημικά της χώρας (κοιτάσματα, ΔΕΚΟ, αγορές των ΔΕΚΟ, διόδια, κέρδη απο εξορύξεις, δημόσιες υπηρεσίες κλπ), τα οποία θα παραδοθούν στους δανειστές αντί πινακίου φακής όταν η χώρα λόγω του συνεχώς διογκούμενου χρέους θα χρεοκοπήσει αναγκαστικά.
Το φυτίλι μπορεί να είναι η προσέγγιση όλου του λαού στο όριο της φτώχειας ή ένα αμφίσημο πολιτικό γεγονός στο άμεσο ή στο ευρήτερο περιβάλλον.
Η Ελλάδα π.χ. δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας…
6. Για να υπάρξει ένας κύκλος δανείων, φόρων, ξεπουλήματος χωρίς τέλος.
Να υπάρξουν επενδύσεις με κρατικές εγγυήσεις και κεκαλυμμένα ομόλογα αγνώστων εγγυήσεων.
Να δούμε νέες επενδύσεις τύπου Fraport με δάνεια απο τράπεζες στο ύψος της επένδυσης, νέες επενδύσεις δωρεάν τύπου Ελληνικού και κοιτασμάτων με εικονικά κέρδη στο μέλλον.
Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι και τους λεγόμενους καταλύτες που αλλάζουν την αξία των "επενδύσεων" ξεπουλήματος π.χ.  τη βραδύτητα με την οποία γίνονται κάθε φορά οι …"μεταρρυθμίσεις" και οιλάθος επιλογές των ισοδυνάμων, που αύξησαν τον αριθμό των μνημονίων και τα δάνεια, έκαναν σκληρότερα τα μέτρα που ελήφθησαν και φτηνότερες τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Το ότι αργούν οι αξιολογήσεις δεν οφείλεται όπως καταλάβατε μόνο στις προφανείς αιτίες.
Το πιο εγκληματικό είναι το κλείσιμο ήδη λειτουργούντων εταιρειών στην Ελλάδα και η μεταφορά της παραγωγής τους στο εξωτερικό, αφού αγοράστηκαν φτηνά και αφού πήραν μέρος της ντόπιας αγοράς.
Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο και η αντιπολίτευση δεν είδε τίποτα.
Μια παρέα είναι όλοι λέμε και μπουκωμένοι απο το «φαγητό», που να βρούν χρόνο για να παίξουν το ρόλο τους σωστά.
Η διαφθορά είναι μετρημένη στο 50% αλλά φτάνει στο …άπειρο...
 ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ή ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ 
1. Κανένας δεν υπογράφει μνημόνια αντισυνταγματικά και χωρίς εγγυήσεις επιτυχίας. Δεν μπορεί να λες ότι το IMF έκανε λάθος ή ότι είσαι μ@λ@κ@ς και δεν καταλαβαίνεις τι υπογράφεις.
Αυτά δεν περνούν σε κανένα δικαστήριο.
2. Δεν μπορείς να επισημοποιείς μνημόνια και δάνεια χωρίς να ξέρεις πως αυτά δημιουργήθηκαν και χωρίς να έχεις ψάξει και τιμωρήσει αυτούς που το έκαναν.
Οι νόμοι Σαμαρά Βενιζέλου και Τσίπρα που προστατεύουν τις διοικήσεις των τραπεζών και τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ απο αποφάσεις τους δεν έπρεπε να υπάρχουν.
Ποιός μίλησε στη Βουλή για αυτό;
Κανένας...
3. Δεν μπορείς να υπογράφεις στη Ρώμη για μια ΕΕ πολλών ταχυτήτων, οταν ξέρεις ότι αυτό σε συνδιασμό με μελλοντικές αυτονομιστικές κινήσεις στην ΕΕ θα σε γονατίσουν οικονομικά (βλέπετε σχετικά εδώ και εδώ).
Άγνοια κινδύνου δεν υπάρχει.
Δεν αναγνωρίζεται σε κανένα δικαστήριο.
4. Δεν μπορείς να μιλάς για βιωσιμότητα του χρέους εσωτερικού ή εξωτερικού όταν τα μέτρα που επιλέγεις δεν είναι μόνιμα.
Δεν μπορείς να ξεπουλάς π.χ. για να έχεις δήθεν πλεόνασμα και απο τη πίσω πόρτα, να δανείζεσαι με ακριβό επιτόκιο απο τις αγορές για να τη βγάλεις.
Όταν μετά δεν έχει μείνει τίποτα τί θα πουλήσεις;
Εκτός απο μειώσεις μισθών και συντάξεων και αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας που θέλουν οι εφοπλιστές, τί άλλα μέσα μόνιμα θα ληφθούν;
Στη χώρα απο τα πολλά ναρκωτικά που κυκλοφορούν (σε λίγο και με delivery) έχει χαθεί η αίσθηση του κινδύνου…
Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ