Πέμπτη, Νοεμβρίου 30

Άλλος τσουτσές του Τζόρτζ Σόρου ....τα λεφτά πρόδωσαν Τον Χριστό ..κι είναι πολλάαααα τα αργύρια της προδοσίας...

Κόλιερ: Η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει στις χώρες πρώτης υποδοχής των λαθροπιθήκων για ισλαμοποίηση της Ευρώπης

Π. Κόλιερ: Η Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει στις χώρες πρώτης υποδοχής των προσφύγων
Η Ευρώπη και οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν μαζικά στον οικονομικό ιστό των χωρών πρώτης υποδοχής των προσφύγων και δη στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία. Αυτό υποστηρίζει ο Βρετανός οικονομολόγος Πάουλ Κόλιερ, που ειδικεύεται σε θέματα μετανάστευσης και προσφύγων, στον οποίο απονεμήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες το βραβείο ιθαγένειας του Ιδρύματος P&V.

Με αφορμή και τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Αφρικής, που διεξάγεται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, στην Ακτή Ελεφαντοστού, ο Βρετανός οικονομολόγος, σε δηλώσεις του, σημειώνει ότι θα πρέπει να προσφερθούν σύντομα στους πρόσφυγες θέσεις εργασίας στις χώρες όπου φιλοξενούνται, καθώς και στις χώρες προέλευσής τους και ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη της Αφρικής.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, στον «σκεπτικισμό, με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τις αφρικανικές χώρες η βούληση της Ευρώπης να κάνει μία νέα αρχή στις σχέσεις τους», αναφέρεται σήμερα το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico, τονίζοντας πως η αντίδραση φτάνει στο σημείο της ευθείας απόρριψης αυτής της επιθυμίας. Οι προκλήσεις της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας που τροφοδότησαν την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη έκαναν τους Ευρωπαίους ηγέτες να συνειδητοποιήσουν ότι τους συμφέρει η στήριξη της σταθερότητας και της ευημερίας στην Αφρική ή τουλάχιστον η προβολή στους ψηφοφόρους της έγνοιας τους για τις ανησυχίες τους, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Ε.Ε. που, όπως αναφέρεται, συμμετείχε στην προετοιμασία της διήμερης Συνόδου στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού εξήγησε ότι προηγούμενες πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για παροχή στήριξης στην Αφρική ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας για προσφορά βοήθειας.

«Τώρα αυτό γίνεται για λόγους ανάγκης» πρόσθεσε.

Επίσης, έμπειροι παρατηρητές των σχέσεων των δύο ηπείρων κάνουν λόγο στην ιστοσελίδα για επανάληψη της ίδιας ρητορικής, της ίδιας κενής φρασεολογίας περί αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνολικής εταιρικής σχέσης. Το χάσμα μεταξύ ρητορικής και πραγματικότητας δεν είναι πουθενά τόσο έντονο όσο στην περίπτωση της Λιβύης, υπογραμμίζουν, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει καταλήξει να λειτουργεί ως άνδρο παράνομης διακίνησης μεταναστών και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών και τα σκλαβοπάζαρα.

Τέλος, για το ίδιο ζήτημα η ιστοσελίδα euractiv προβάλει την πρόθεση των Ηνωμένων Εθνών να επιτύχει συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας για κλείσιμο περίπου 30 κέντρων κράτησης 15.000 μεταναστών, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα σταλούν πίσω στις πατρίδες τους, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.