Πέμπτη, Νοεμβρίου 16

Πήγε... δέκα λεπτά στη Μάνδρα και έφυγε από Ελευσίνα για Γκέτεμποργκ ο Τσίπρας!

Περαστικός ο πρωθυπουργός από τον τόπο της τραγωδίας
Πήγε... δέκα λεπτά στη Μάνδρα και έφυγε από Ελευσίνα για Γκέτεμποργκ ο Τσίπρας!

Σε ένα εντελώς «προστατευμένο» περιβάλλον, προκειμένου να αποφύγει... δυσάρεστες εκπλήξεις, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε μία προσχηματική επίσκεψη, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους - Δεν είδε καμία από τις οικογένειες των πληγέντων

Περαστικός ήταν τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Μάνδρα, το απόγευμα της Πέμπτης, αφού παρέμεινε μόλις δέκα λεπτά σε ένα «προστατευόμενο» από δυσάρεστες εκπλήξεις, χώρο, μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει την κριτική, επειδή δεν πήγε νωρίτερα στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής -και ενώ στο μεταξύ είχαν πάει σχεδόν όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη!


Ο πρωθυπουργός «στρίμωξε» ουσιαστικά την επίσκεψη αυτή, στο υπόλοιπο πρόγραμμά του, καθώς αμέσως μετά αναχώρησε για το Γκέτεμποργκ, όπου θα παραστεί, την Παρασκευή, στη «διάσκεψη κορυφής για κοινωνικά θέματα για τη δίκαιη απασχόληση και την ανάπτυξη», που συγκαλούν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν!

Το γεγονός, δε, ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με το οποίο ταξίδεψε στη Σουηδία, έχει τη βάση του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει αναχωρεί για τέτοιου είδους αποστολές, μπορεί και να εξηγεί και τον λόγο της καθυστερημένης αυτής επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην περιοχή: δεν θα ήταν... πρέπον και θα χτυπούσε άσχημα στους πάντες, να φτάσει μέχρι την Ελευσίνα, για να μπει στο αεροσκάφος και να μην ρίξει μία ματιά στα κατεστραμμένα. Προφανώς, το επιτελείο του σκέφτηκε ότι, αφού είναι στο... δρόμο του η Μάνδρα, γιατί να μην σταματήσει για λίγο και στον τόπο του μαρτυρίου.
Η «πρεμούρα» του κ. Τσίπρα να φύγει το συντομότερο από τη Δυτική Αττική ήταν τέτοια, που η επαφή του με την καταστροφή και την τραγωδία, που βιώνουν οι άνθρωποι της περιοχής, ήταν μάλλον επιφανειακή, αν όχι και προσχηματική, απλώς για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να συναντήσει οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους από τη φονική πλημμύρα, ενώ δεν πήγε καν στα πιο προβληματικά σημεία της περιοχής. Κατά το δεκάλεπτο που παρέμεινε στον τόπο του δράματος, συνοδευόταν από τους υπουργούς Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Τόσκα, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και υπηρεσιακά στελέχη, ενώ συνομίλησε με στελέχη του κρατικού μηχανισμού που χειρίζονται την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας στην Ελευσίνα, όπου πραγματοποίηθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων κυβερνητικών στελεχών.









protothema.gr