Παρασκευή, Νοεμβρίου 3

Πανηγυρική αθώωση της Μαστροκώστα στο δικαστήριο για την... περίφραξη!

Πανηγυρική αθώωση της Μαστροκώστα στο δικαστήριο για την... περίφραξη!
Η Γωγώ Μαστροκώστα κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου 1337/83 που αφορά αυθαίρετα κτίσματα, αλλά λίγα λεπτά αργότερα αθωώθηκε πανηγυρικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.



Η υπόθεση αφορούσε τη μεζονέτα που αγόρασε το 2006 (όταν η οικοδομή ήταν ακόμη στα σχέδια) σε οικόπεδο που είχε δοθεί αντιπαροχή από τους ιδιοκτήτες, δίπλα στην αμερικανική βάση στην περιοχή του Ελληνικού. Αιτία για τη δικαστική περιπέτεια της Γωγώς Μαστροκώστα ήταν η περίφραξη, την οποία κατηγορούνταν ότι… μετατόπισε! Μάλιστα, συγκατηγορούμενοί της ήταν ο πρώην κουνιάδος της, που είχε αγοράσει τη διπλανή μεζονέτα, και η συνιδιοκτήτρια του οικοπέδου, που είχε κρατήσει μία από τις ανεγειρόμενες μεζονέτες μέσω της αντιπαροχής.



«Ήμουν η πρώτη που μπήκα στις μεζονέτες. Σκεφτείτε ότι είχα αγοράσει το σπίτι ήδη από τα σχέδια, το 2006, ενώ μου παραδόθηκε το 2008. Δεν κάναμε καμία περίφραξη εμείς! Δεν πειράξαμε απολύτως τίποτα, το παραλάβαμε έτοιμο όπως ήταν! Η περίφραξη υπήρχε ήδη, όταν μου είχαν δείξει τα σχέδια» εξήγησε στην ολιγόλεπτη απολογία της η πρώην γυμνάστρια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ο σύζυγος της συνιδιοκτήτριας του οικοπέδου, ο οποίος τόνισε: «Το 2008 παραδόθηκαν οι ιδιοκτησίες από την εργολήπτρια εταιρία. Η περίφραξη υπήρχε, δεν κάναμε καμία επέμβαση. Υπήρχε ήδη όταν δόθηκε το οικόπεδο για αντιπαροχή, συνορεύει με το γήπεδο μπέιζμπολ της αμερικανικής βάσης και εκτείνεται σε όλο το οικόπεδο κατά μήκος των όμορων κατοικιών». Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μάλιστα επέδειξαν στο δικαστήριο αεροφωτογραφίες, στις οποίες δεν φαίνεται μετατόπιση της περίφραξης. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε αθώους και τους τρεις κατηγορουμένους. govastileto.gr