Τετάρτη, Νοεμβρίου 15

Σάλος για τη δήλωση Λάγκερφελντ: Δεν μπορείς να σκοτώνεις εκατομμύρια Εβραίους για να φέρεις εκατομμύρια μετανάστες

Η Μέρκελ δεν το είχε ανάγκη αυτό για να αλλάξει την εικόνα της κακής γιαγιάς που είχε δημιουργήσει λόγω της ελληνικής κρίσης, είπε ο μόδιστρος
Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Καρλ Λάγκερφελντ κατά της πολιτικής ανοιχτών συνόρων για τους μετανάστες από την Άνγκελα Μέρκελ στην οποία χρησιμοποίησε ως αναλογία το Ολοκαύτωμα.
«Δεν μπορείς - ακόμα και αν έχουν περάσει δεκάδες χρόνια - να σκοτώνεις εκατομμύρια Εβραίους ώστε στη θέση τους να φέρεις εκατομμύρια από τους χειρότερους εχθρούς τους» είπε ο 80χρονος Λάγκερφελντ σε γαλλική τηλεοπτική εκπομπή.
«Ξέρω κάποιον στη Γερμανία ο οποίος φιλοξένησε ένα νέο Σύρο και μετά από τέσσερις ημέρες είπε: Το καλύτερο πράγμα που ανακάλυψε η Γερμανία ήταν το Ολοκαύτωμα», συνέχισε το παραλήρημά του ο μόδιστρος.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην ελληνική κρίση λέγοντας ότι «η Μέρκελ είχε ήδη εκατομμύρια καλά ενσωματωμένους μετανάστες που εργάζονταν και ήταν όλα καλά... δεν είχε ανάγκη να πάρει εκατομμύρια άλλους για να βελτιώσει την εικόνα της κακής γιαγιάς που είχε δημιουργήσει μετά την ελληνική κρίση».

«Ξαφνικά τώρα βλέπουμε την κόρη του πάστορα», πρόσθεσε αναφερόμενος στον πατέρα της Γερμανίδας καγκελαρίου που ήταν υπουργός στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Το γαλλικό ΕΣΡ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υποβλήθηκαν εκατοντάδες καταγγελίες για τις δηλώσεις του Λάγκερφελντ στην εκπομπή Salut les Terriens! στο κανάλι C8 που μεταδόθηκε το Σάββατο.

Ο Λάγκερφελντ που γεννήθηκε στο Αμβούργο την περίοδο που ο Χίτλερ έπαιρνε στα χέρια του την εξουσία έχει επικρίνει και στο παρελθόν την Μέρκελ για την έλευση στη Γερμανία ενός εκατομμυρίου αναζητούντων άσυλο από το 2015.