ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΚΟ ΑΦΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΗΡΩΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ..ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Μυτιλήνη: Άγνωστοι βανδάλισαν μνημείο με ονόματα μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους...και κλάμα οι ΜΚΟ....

Μυτιλήνη: Άγνωστοι βανδάλισαν  μνημείο με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους
Άγνωστοι βανδάλισαν περιχύνοντας το με μαύρη μπογιά, το μνημείο με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους σε παλιότερα ναυάγια στη διετία 2012 - 2013, στην προσπάθεια τους να περάσουν από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές στη Λέσβο.

Το γεγονός καταδίκασε δημοσιοποιώντας το απόψε με ανακοίνωσή της ΜΚΟ η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο». Σημειώνοντας πως «αναρωτιέται κανείς σε τι αποσκοπούσε, τι επεδίωκε ο δράστης ή οι δράστες, προσβάλλοντας την μνήμη των αδικοχαμένων αυτών ανθρώπων!».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως «αν μη τι άλλο ασέβησαν σε πανανθρώπινες αξίες και παραδόσεις, που πρώτοι οι πρόγονοι μας ανέδειξαν για τον σεβασμό των νεκρών, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Συγγενείς ή άγνωστοι, ομόδοξοι ή ετερόδοξοι, εχθροί ή φίλοι. Στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» που αποτελεί παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού και διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου, κυρίαρχο στοιχείο είναι η απότιση τιμής στον νεκρό αδελφό -συνάνθρωπό μας».

Τέλος η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» καλεί «όλους να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν τους δράστες».