Τρίτη, Νοεμβρίου 14

Επιθέσεις τζιχαντιστών κατά χριστιανών στο Κονγκό

Επιθέσεις τζιχαντιστών κατά χριστιανών στο Κονγκό
Τζιχαντιστές έχουν εξαπολύσει τον τελευταίο μήνα μια σειρά από επιθέσεις κατά χριστιανών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ). Το νέο κύμα τζιχαντιστικής βίας προκαλεί την ανησυχία στους χριστιανούς πολίτες της χώρας ότι οι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να ανακηρύξουν ένα χαλιφάτο σε αυτή την αφρικανική χώρα και να επιβάλουν την Σαρία.


Η τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Forces Démocratiques Alliées ή ADF), επιτέθηκε σε ένα χριστιανικό νοσοκομείο και μια ημέρα πριν σε μια συνοικία στην πόλη Μπενί. Η ADF είναι οργάνωση σύμμαχος της επίσης αφρικανικής Αλ Σεμπάμ που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ιδρύθηκε στην Ουγκάντα και σύμφωνα με δημοσιεύματα ενισχύεται από το Σουδάν.

Χριστιανός ιεραπόστολος περιγράφει την επίθεση στη συνοικία της πόλης Μπενί, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη:

«Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο σπίτι μας και στη γειτονιά μας. Έγινε κανονικό μάχη. Βόμβες, πυροβολισμοί και άνθρωποι να τρέχουν. Περίπου χίλιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή καταφεύγοντας στο κέντρο της πόλης».

Την επομένη οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Ευαγγελικό Νοσοκομείο Νιανκούντε, το οποίο ανήκει σε επτά ευαγγελικές Εκκλησίες.

«Οι επιτιθέμενοι ξύπνησαν τον διευθυντή του νοσοκομείου στη 01.00 τα ξημερώματα και τον ανάγκασαν να ξαπλώσει στο έδαφος. Τον διέταξαν να τους δώσει όλα τα χρήματα που είχε στην κατοχή του. Και τους άλλους εργαζόμενους στο νοσοκομείο διέταξαν να ξαπλώσουν στο έδαφος. Οι τζιχαντιστές εκτός από χρήματα πήραν φάρμακα και 40 κινητά τηλέφωνα ασθενών και εργαζόμενων».
 zougla.gr