Δευτέρα, Νοεμβρίου 27

Δεμένος στο κατάρτι της εξουσίας

Η φωτογραφία δεν είναι fake, όπως κάποιοι θα νόμιζαν, αλλά είναι πραγματική και ιστορική από συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στους Schooligans το 2008. Την θυμήθηκαν όλοι όταν προχθές στο Παρίσι ο πρωθυπουργός δήλωσε πως αισθάνεται σαν τον Οδυσσέα που πρέπει να τον δέσουν και προφανώς την έχει θυμηθεί και η Νέα Δημοκρατία που αύριο θα την κάνει σημαία κατά την
συζήτηση στην Βουλή λέγοντας ότι «Ο κύριος Τσίπρας παραμένει δεμένος στο κατάρτι της εξουσίας μαζί με τον Πάνο Καμμένο», τον οποίο πρέπει να υπερασπιστεί για να μην πέσουν και οι δύο μαζί.
Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν να γίνει η συζήτηση στην Βουλή, προσπάθησε να είναι απών, επικαλούμενος το ταξίδι του στο Παρίσι. Εξαρχής στο Μαξίμου, υπήρχαν δύο απόψεις. Η μία ότι πρέπει να υπερασπιστεί τον Πάνο Καμμένο και η άλλη ότι πρέπει να τον αφήσει να βγάλει μόνος του τα κάστανα από την φωτιά. Ωστόσο, ίσως και μετά από πίεση του Πάνου Καμμένου, επιλέχθηκε η πρώτη άποψη διότι η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζεται στους ΑΝΕΛ. Χωρίς το κόμμα του Πάνου Καμμένου, κυβέρνηση δεν υπάρχει. Φυσικά στο ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις δεν είναι λίγες αφού ευθέως οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης και άλλοι, εξέφρασαν διαφορετική άποψη. Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είναι «μάστορας» στο πολιτικό σλάλομ, τις αντιδράσεις αυτές θα τις αξιοποιήσει επισημαίνοντας στον κ. Καμμένο, ότι δεν με στηρίζεις μόνο εσύ, σε στηρίζω και εγώ. Και ο νοών νοείτω.