Σάββατο, Νοεμβρίου 11

κ. Γαβρόγλου... σκάνδαλο με τις κρίσεις Διευθυντών και στη Δ' Αθήνας μαζί με την ΔΙΔΕ Πειραιά

ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕΙΥΕΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ' ΔΕ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
O κ. Υπουργός Κων/νος Γαβρόγλου διαχώρισε τη θέση του από τα ΠΥΣΔΕ που έκαναν τις κρίσεις και απάντησε πολύ σωστά: «Προφανώς οι συνάδελφοι μπορεί να προσφύγουν νομικά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν προσφύγει». Ο κ. Υπουργός έδειξε εμπιστοσύνη σε κομματικά στελέχη της εκπαίδευσης του συριζα, τους διόρισε απευθείας στα...

ΠΥΣΔΕ για να επανορθώσουν αδικίες και αυτοί τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα, τώρα με τη δήλωση του αυτή τους εγκαταλείπει μόνους απέναντι στην βαρύτητα των πράξεων τους.
Άρα μένουν ακάλυπτα όλα τα διορισμένα μέλη των ΠΥΣΔΕ, που επεδίωξαν και χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τον διορισμό τους (και όχι την διαδικασία εκλογής ή ανάδειξης) για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και προώθηση πελατειακών σχέσεων.
Σύντομα κατατίθενται, όπως διαβάσαμε στο e sos
πέρα από την προσφυγή στο ΣτΕ, που φαινομενικά θα κηρύξει έκπτωτη και αυτή τη διαδικασία, όπως κήρυξε και το νόμο Μπαλτά, πέρα από τα διοικητικά δικαστήρια για αναπροσαρμογή πινάκων κλπ και τα ΠΟΙΝΙΚΑ, κατά μελών των ΠΥΣΔΕ και εδώ προκύπτει θέμα πολύ σοβαρό.
Διορισμένοι πρόεδροι και μέλη, που επεδίωξαν και δέχτηκαν τον διορισμό τους εντελώς αναξιοκρατικά, ενώ πίστεψαν ότι θα έχουν την πλήρη κάλυψη του Υπουργείου για τις "κρίσεις τους" τώρα μένουν έκθετοι απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα , αλλά και ακάλυπτοι στο κόμμα, που τους στήριξε και τους έδειξε εμπιστοσύνη διορίζοντας τους για να πραγματοποιήσουν δίκαιες κρίσεις δ/ντών β/θμιας .
Διορισμένοι κομματικοί πρόεδροι των ΠΥΣΔΕ, όπως ο κ. Νίκος Μουμούρης της ΔΙΔΕ Πειραιά και ο κ. Αριστοτέλης Βαρελάς* της Δ’ ΔΕ Αθήνας και οι δυο με διορισμό στην β/θμια εκπαίδευση με πτυχίο ΤΕΙ και χωρίς ιδιαίτερα επιστημονικά προσόντα στη Διοίκηση, που τυγχάνει να είναι διευθυντές των αντίστοιχων Διευθύνσεων, θα αντιμετωπίσουν μαζί με τα μέλη των ΠΥΣΔΕ πολύ σκληρά ΠΟΙΝΙΚΑ και εισαγγελικές παραγγελίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου. Ακολουθούν ΠΟΙΝΙΚΑ δικαστήρια για τα ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας, Κορινθίας, Α’ - Β΄ και Γ’ Αθήνας και ο κατάλογος θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, μέχρι τη λήξη ημερομηνίας των καταθέσεων από τους θιγέντες.
Η Δικαιοσύνη πια έχει το λόγο και η απόφαση της αναγκαστικά θα είναι απόλυτα σεβαστή σε κάθε πλευρά και ιδιαίτερα βαριά για τους καταδικασθέντες (όπως δρομολογούν οι αποφάσεις για το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας με 8 μήνη καταδίκη φυλάκισης και της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας με καταδίκη σε 9 μήνες φυλάκιση και στέρηση ενός έτους πολιτικών δικαιωμάτων), έστω και μετά από μια διετία που θα εκδικαστούν, οι απώλειες όμως για την εκπαιδευτική κοινότητα τεράστιες και οι πληγές ανοικτές για πολλά χρόνια ακόμα.
* Ενδεικτικά για τον κ. Αριστοτέλη Βαρελά, πρόεδρο ΠΥΣΔΕ Δ΄ ΔΕ ΑΘΗΝΑΣ με απευθείας διορισμό από τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και τωρινός δ\/ντής της Δ' ΔΕ ΑΘΗΝΑΣ (ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ): αποτυχών υποψηφιος δημοτικος σύμβουλος με το συριζα για το ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

** Αυτά για την ώρα και ακολουθούν "σημεία και τέρατα"...
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/