Ντροπή στη Γερμανία: Άφησαν επικίνδυνο τζιχαντιστή να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και να φτάσει στην Ελλάδα

Ντροπή στη Γερμανία: Άφησαν επικίνδυνο τζιχαντιστή να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και να φτάσει στην Ελλάδα
Πρωτοφανές. Τζιχαντιστής που φορούσε μάλιστα και ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης αναχώρησε αεροπορικώς από τη Γερμανία, εντελώς ανενόχλητος, με πτήση για την Ελλάδα.
Οι γερμανικές Αρχές όχι μόνο δεν μπήκαν στον… κόπο να τον σταματήσουν αλλά ούτε και να ενημερώσουν τις ελληνικές Αρχές ότι ένας εξτρεμιστής προσγειώθηκε στη χώρα μας.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν το «τέλειο» γερμανικό κράτος έχει κάπου…
μπλοκάρει, εάν έχουν χάσει δηλαδή τον έλεγχο από κάποια ανικανότητά τους, ή απλά με κουτοπονηριά «εξάγουν» επικίνδυνους ακραίους ισλαμιστές για να τους ξεφορτωθούν.
Σε κάθε περίπτωση είναι εξωφρενικό οι Γερμανοί να προσάπτουν στην Ελλάδα ανυπόστατες κατηγορίες ότι δήθεν τους… στέλνουμε 15.000 πρόσφυγες τον μήνα, που εάν ίσχυε η Ελλάδα έπρεπε να είχε αδειάσει από αλλοδαπούς και την ίδια ώρα σε τόσο σοβαρά θέματα ασφαλείας είτε να μην ξέρουν τι τους γίνεται είτε να πουλάνε τρέλα που ταιριάζει σε κουτοπόνηρα αποτυχημένα κράτη και όχι σε μια χώρα που θέλει να είναι «ηγέτης» της Ευρώπης.
Μάλλον τους έχουμε υπερτιμήσει τους Γερμανούς. Και ευχόμαστε για την ασφάλεια όλων μας να είναι η τελευταία φορά που ένας επικίνδυνος τρομοκράτης αναχωρεί από τη χώρα τους για να φτάσει στη δική μας.
«Επικίνδυνος Ισλαμιστής αναχώρησε τον περασμένο Οκτώβριο από τη Γερμανία παρά την ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης την οποία φορούσε», αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «ο 35χρονος Σύρος, επικίνδυνος ισλαμιστής Χουσεΐν Z., που έφτασε στη Γερμανία το 2015 ως πρόσφυγας, έφερε ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης στο πόδι και τον περασμένο μήνα αναχώρησε ανενόχλητος για Τουρκία, μέσω Ελλάδας.
Οι ελληνικές Αρχές μάλιστα δεν ειδοποιήθηκαν, όταν αναχώρησε από τη Γερμανία, αλλά μόνο εκ των υστέρων από την ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία (Bundeskriminalamt), όπως και οι Αρχές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας SZ, εξαφανίστηκε το ηλεκτρονικό ίχνος στις 11 Οκτωβρίου για πολλές ώρες και το επόμενο σήμα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Εφόσον, όμως, η παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή δεν επιτρέπεται στο εξωτερικό, η συσκευή απενεργοποιήθηκε.
Ο Χουσειν Ζ. ζούσε στη Βαυαρία και υπήρξαν επεισόδια απειλών και εμπλοκής με άλλα άτομα που διέμεναν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και συγκεχυμένες δηλώσεις ότι έχει σκοτώσει ανθρώπους.
Για το λόγο αυτό, από το φθινόπωρο η Αστυνομία της Βαυαρίας τον παρακολουθούσε με ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης (ηλεκτρονικό βραχιόλι), αλλά καθώς φαίνεται ο Χουσείν Z. κατάφερε να επιβιβαστεί ανενόχλητος σε αεροπλάνο στο Αμβούργο και να φύγει από τη Γερμανία, γράφει η SZ.
Ο Χουσείν Z. είχε αφεθεί ελεύθερος από την αστυνομία της Βαυαρίας στις 4 Οκτωβρίου και πριν πάει στο αεροδρόμιο του Αμβούργου έλαβε έγκριση από την Αστυνομία στην Κάτω Φραγκονία.
Ήθελε –όπως ισχυρίστηκε τότε-να δει τον άρρωστο γιο του στην Τουρκία.
Μάλιστα ενημέρωσε τηλεφωνικά τις Αρχές του Βάρτζμπουργκ ότι έφτασε στην Τουρκία. Δύο ημέρες πέρασαν. Η απαγόρευση εξόδου από τη Γερμανία δεν ήταν νομικά εφικτή, αλλά ούτε και η απαγόρευση εισόδου του σε αεροδρόμιο.
H γερμανική εφημερίδα αφήνει μάλιστα υπόνοιες για την εύκολη φυγή του ισλαμιστή, γράφοντας ότι «η Βαυαρία κατάφερε να απαλλαγεί επιτυχώς από έναν Ισλαμιστή, όπως θεωρούν οι κύκλοι των Αρχών ασφαλείας του κρατιδίου. Η φυγή συνιστά μεγαλύτερη ασφάλεια από την παρακολούθηση με ηλεκτρονική συσκευή…
Αίθουσα Σύνταξης
tribune.gr