Τρίτη, Νοεμβρίου 21

Πάει σπίτι της η Μέρκελ!


O ανταποκριτής της ΕΡΤ Γιώργος Παππάς θα γράψει στο προφίλ του στο FB>Sondierungsgespräche gescheitert.
Kommt jetzt doch die Grosse Koalition OHNE Merkel und Schulz? Deutschland in turbulenten Zeiten- Europa muss noch länger auf Berlin warten.
Η “Τζαμάικα” απέτυχε. Μετά από τέσσερις εβδομάδες εντατικών διαβουλεύσεων, οι Φιλελεύθεροι εγκατέλειψαν τη διαπραγμάτευση. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ
λέγοντας ότι δεν καλύπτεται από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, “δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε είπε “είναι καλύτερα να μην κυβερνήσουμε παρά να κυβερνήσουμε κακά”. Τη “Τζαμάικα” δεν την ήθελε ποτέ, ήταν σίγουρα απόφαση τακτικής εκτιμώντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πολύ λιγότερα να φοβηθούν από νέες εκλογές απότι τα άλλα κόμματα.

Μία δυνατότητα μένει: ξανά μεγάλος συνασπισμός Χριστιανικής Ένωσης και Σοσιαλδημοκρατών, χωρίς τη Μέρκελ και χωρίς το Σουλτς. Ενδεχομένως με τη συμμετοχή και των Πρασίνων.
Ειδάλλως η Γερμανία οδεύει σε νέες εκλογές. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Η βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει την αυτοδιάλυχή της. Η μπάλα είναι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Στάινμαϊερ, αυτός θα αποφασίσει αν θα δώσει εντολή σε καγκελάριο με κυβέρνηση μειοψηφίας ή θα προκηρύξει νέες εκλογές, περίπου σε τρεις μήνες. Χωρίς τη Μέρκελ, χωρίς το Σουλτς, χωρίς το Ζεεχόφερ.

Πηγή
 realpolitics.gr