Δευτέρα, Νοεμβρίου 6

Αφήστε ήσυχες τις χήρες


Φαήλος Κρανιδιώτης 
Εξοικονομήστε το όφελος απολύοντας τους Καρανίκες και τα σόγια των Τραγάκηδων
Τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος Θανόντων Συζύγων ΑΞ.Ι.Α. πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά των ρυθμίσεων του νόμου Κατρούγκαλου και ιδίως το άρθρο 12 που καταργεί ουσιαστικά τις συντάξεις χηρείας, καθώς αφαιρεί το δικαίωμα
συνταξιοδότησης συζύγων θανόντων ηλικίας κάτω των 55 ετών μετά την παρέλευση τριετίας, ενώ περιορίζει το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων στο 50% από το 70% που ίσχυε πριν από την εφαρμογή του νόμου. Παρά την εσφαλμένη αντίληψη πολλών, οι διατάξεις αυτές δεν αφορούν μόνον τις χήρες στρατιωτικών και αστυνομικών, αλλά όλους τους πολίτες, κάθε κατηγορία εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
Στην ουσία, σε μια χώρα όπου ο μεγαλύτερος εθνικός κίνδυνος είναι το δημογραφικό, λόγω της υπογεννητικότητας και της μαζικής μετανάστευσης νέων, με τον δείκτη θανάτων να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις γεννήσεις από το 2011 έως σήμερα, οι διατάξεις αυτές τιμωρούν τις γυναίκες που επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι, να γεννήσουν και να μεγαλώσουν παιδιά. Οι σύζυγοί τους υπέστησαν επί χρόνια κρατήσεις ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατέβαλαν εισφορές για τη μελλοντική συνταξιοδότησή τους, οι οποίες θα γίνουν καπνός. Ετσι οι πανσοφολογιότατοι εξουσιαστές μας λένε σε γυναίκες που είναι στη μέση ηλικία πως, αφού υπέστησαν την τραγική απώλεια του συζύγου τους, θα τους δώσουν για τρία χρόνια σύνταξη και μετά θα τους κουνήσουν το μαντίλι, πετώντας τες σε μια φθίνουσα αγορά εργασίας, όπου θα είναι σχεδόν αδύνατον γυναίκες 40 και 50 χρονών με παιδιά να μπορέσουν να βρουν αξιοπρεπή δουλειά. Παράλληλα, όσα πλήρωσαν οι άντρες τους θα πάνε άκλαυτα. Πρόκειται για απανθρωπιά σε συνδυασμό με υπεξαίρεση, αφού οι κρατήσεις και οι εισφορές αυτές είναι περιουσία κάθε οικογένειας.

Στις διαβουλεύσεις που είχαν οι γυναίκες αυτές με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μετά την προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική διοίκηση του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση.
Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι πως ρωτούν τους αρμοδίους να τους πουν πόσες είναι που υπάγονται σε αυτές τις διατάξεις και πόσο ακριβώς είναι το υποτιθέμενο δημοσιονομικό όφελος από αυτήν τη ληστρική κοινωνική βαρβαρότητα. Δεν τους δίνει κανείς απάντηση! Ο λόγος είναι προφανής, διότι σίγουρα η ανικανότητά τους δεν είναι τόσο μεγάλη. Διότι το ποσό που θα δούμε ως δημοσιονομικό όφελος θα είναι ψιλά μπροστά σε αυτά που σπαταλώνται για τους πιο απίθανους σκοπούς από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση και τον ψευτοδεξιό «τσιλιαδόρο» της. Σίγουρα είναι υποπολλαπλάσιο όσων χρωστάνε τα κόμματα για θαλασσοδάνεια που πήραν από τις τράπεζες ή από όσα ξοδεύουμε και από εθνικούς πόρους για όσους μουσαφιραίους κουβάλησε στην Πατρίδα ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική τού «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Αν θέλουμε παιδιά, αν θέλουμε να γεννιούνται Ελληνες και να αντιστρέψουμε το πρόσημο θανάτου στο δημογραφικό, η πολιτική στήριξης της Ελληνίδας Μάνας και των παιδιών της είναι μονόδρομος. Αυτή δε η προστασία και η αρωγή επιβάλλονται ακόμη περισσότερο στις μονογονεϊκές οικογένειες, όπου η μάνα παλεύει μόνη της για την ανατροφή τους, αφού η οικογένεια έχει βιώσει την απώλεια του προστάτη της, που πλήρωνε αγόγγυστα για τη σύνταξή του, ξέροντας πως καλύπτει και τη γυναίκα και τα παιδιά του από τη συμφορά της απώλειάς του. Τώρα ο κομψευόμενος υπουργός με το μαντιλάκι και ο προϊστάμενός του τους λένε να κόψουν τον λαιμό τους, ενώ αρνούνται να πουν τον αριθμό τους και πόσα εξοικονομούνται από αυτό το πολιτικό έγκλημα.

Γράφω αυτές τις γραμμές για να σας πω πως αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο μια κατηγορία, τους οπαδούς της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, του Χ ή Ψ κόμματος. Μας αφορά όλους και όλες, διότι ο θάνατος είναι αταξικός και υπερκομματικός. Μπορεί η οικογένεια καθενός από εμάς να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Η πολιτική τάξη είναι ανάλγητη, διότι δεν μετέχει των καθημερινών προβλημάτων. Εχουν παχυλούς μισθούς κι αφορολόγητους, κάνουν τα κουμάντα τους. Εμείς, εσείς, οι κανονικοί άνθρωποι οφείλουμε να κινητοποιηθούμε.
Οσο για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, για πολλοστή φορά το λέω: Απολύστε τα παιδιά σας, τα βαφτιστήρια, τις γκόμενες και τους γκόμενους, τους περιττούς συμβούλους και κομματάρχες σας που έχετε διορίζει και εξοικονομήστε από κει το όφελος. Απολύστε τους Καρανίκες και τα σόγια των Τραγάκηδων κι αφήστε ήσυχες τις χήρες.
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

 dimokratianews.gr