Τετάρτη, Νοεμβρίου 29

Τι είδους καθεστώς έχει ο τόπος, επιτέλους

Της Αλίκης Χατζή ...
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβαν την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, η δημόσια ζωή βάλλεται κατά ριπάς σε καθημερινή βάση από μια σειρά παραδοξοτήτων και ψεμάτων, δημιουργώντας μια τεράστια σύγχυση.

Αυτός ο ανελέητος λαϊκισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων ένθεν κακείθεν, είναι ο κοινός τους παρονομαστής. Με αυτό τον τρόπο εξοστρακίζουν την κοινή λογική, εκτρέπουν τον διάλογο, καταλύουν τη δημοκρατία. Η αρχή έγινε με την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την ποινικοποίηση της αλήθειας και της κριτικής. Τώρα επιχειρούν να καταργήσουν και τον έλεγχο των πεπραγμένων τους.

Η κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος σε κάθε αποκάλυψη ύποπτης υπόθεσης που εμπλέκει τον Καμμένο, στρέφει το θέμα στα πρόσωπα: ποιος ρωτά, ποιος καταγγέλλει; τι έχουμε εναντίον του (όλο κάτι εφευρίσκεται); με ποιους έχει πάρε - δώσε αυτός ο θρασύς που τολμά να υποβάλει ερωτήσεις; με ποιους φωτογραφίζεται; τί δουλειά κάνει η γυναίκα του, το παιδί του κι όλο του το σόϊ;

Ήδη το σκάνδαλο έχει παρακαμφθεί και η προσοχή του νοήμονος κοινού έχει στραφεί αλλού: στο πρόσωπο του ερωτώντος. Αυτός που ισχυρίζεται αυτά είναι βέβηλος, διάτρητος. Έτσι, από εγκαλών γίνεσαι εγκαλούμενος. Κοινώς, πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο φίλος του - μην το ξεχνάμε - είναι το «κινούν ακίνητο»: διαθέτουν ηθικό πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να εγκλιθεί ο Τσίπρας , δεν είναι δυνατόν να καταστεί αντικείμενο κριτικής ακόμα και όταν καλύπτει σκάνδαλα. Έτσι, όποιος τολμά να παραβλέψει αυτή την αρχή, θα λάβει αυτό που του αξίζει: έναν Πολάκη… «Πάλι θα κλέψουμε εκκλησίες την Δευτέρα» μας προειδοποίησε από το facebook, όπως πάντα, υπονοώντας ότι ο Τσίπρας θα βγάλει λάδι τον Καμμένο για την υπόθεση Σαουδική Αραβία … κατατροπώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το συμπέρασμα που συνάγεται αβίαστα είναι ότι στα καθεστώτα που διαστρεβλώνουν και λασπολογούν για να κρύψουν την αλήθεια , το πολιτικώς ορθό είναι να μην έχεις απορίες, ερωτήσεις και γενικά γνώμη!

Θα ανοίγεις την ΕΡΤ και θα πληροφορείσαι πως διαμορφώνεται ο σύγχρονος ανώτερος άνθρωπος της ριζοσπαστικής Αριστεράς σύμφωνα με την καθοδήγηση του Παππά, του Καρτερού και του ΑΠΕ … άντε και του Τζανακόπουλου!

Liberal