Δευτέρα, Νοεμβρίου 13

Νεκρό δελφίνι -σκοτωμένο από ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΤΗΝΟΣ - εντοπίστηκε στο Άστρος Κυνουρίας

Νεκρό δελφίνι -σκοτωμένο από ανθρώπινο χέρι- εντοπίστηκε στο Άστρος Κυνουρίας
Η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου ειδοποίησε το «Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών» ΑΡΙΩΝ για ένα δελφίνι το οποίο βρέθηκε νεκρό στην Ακτή Καλλιστώ, στο Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία στις 11 Νοεμβρίου 2017.


Το περιστατικό αφορά νεαρό, θηλυκό Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba sp), μήκους 160 cm. Το ουραίο πτερύγιο φαίνεται κομμένο και έχει χτυπήματα στη κάτω σιαγόνα του τα οποία δείχνουν ότι δυστυχώς σκοτώθηκε από ανθρώπινο χέρι. Δείγματα ιστών δεν συλλέχθηκαν.



Το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΡΙΩΝ», έχει σκοπό την προστασία και διατήρηση της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας, σύμφωνα με τις «Διεθνείς Συμβάσεις» και τις Εθνικές Θεσμοθετήσεις και ειδικότερα, την καταγραφή των κητωδών, την διερεύνηση των συνθηκών που επιδρούν στην φυσιολογία και το περιβάλλον τους, την περίθαλψη και διάσωση τυχόν αρρώστων, τραυματισμένων ή ορφανών ζώων, την δειγματοληψία νεκρών κητωδών για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου τους καθώς επίσης την εκπαίδευση των νέων, την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και των αρμόδιων Φορέων για τη βελτίωση και εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων και την προστασία των αξιόλογων και ευαίσθητων αυτών πλασμάτων.

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν εκβρασμοί ζωντανών ή νεκρών δελφινιών ή φαλαινών, ενημερώστε αμέσως το πλησιέστερο λιμεναρχείο ή τον AΡΙΩΝ στο 6945-644994 ή 6945-531850.