Τετάρτη, Νοεμβρίου 15

Εκτεταμένες καταστροφές στη Μάνδρα - Μία νεκρή

Εκτεταμένες καταστροφές στη Μάνδρα - Μία νεκρή
Το μένος της κακοκαιρίας εκτός από τη Νέα Πέραμο ξέσπασε και στη Μάνδρα Αττικής, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στα δίκτυα κοινής ωφέλειας, στην αστική υποδομή αλλά και σε κατασκευές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής.
Στις 10.11 έγινε γνωστό ότι ομάδα της ΕΜΑΚ πλησίασε την κατοικία της ηλικιωμένης στη γωνία
Κοροπούλη και Πλάτωνος στη Μάνδρα και προσπάθησε με σχοινιά να κατέβει στο εσωτερικό του κτίσματοςΚάτοικοι μέσω των social media ανέφεραν από νωρίς πως μια γυναίκα η οποία έχει εγκλωβιστεί στην κατοικία της είναι νεκρή.

Στις 10.11 έγινε γνωστό ότι ομάδα της ΕΜΑΚ πλησίασε την κατοικία της ηλικιωμένης στη γωνία Κοροπούλη και Πλάτωνος στη Μάνδρα και προσπάθησε με σχοινιά να κατέβει στο εσωτερικό του κτίσματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν άλλες δύο γυναίκες στην ίδια οδό. Η πρώτη φέρει τραύματα και η άλλη έχει συμπτώματα υποθερμίας.

Νωρίτερα τοίχος κατέρρευσε στη βιομηχανία Johnson & Johnson από τα νερά υπερχειλισμένου χείμαρρου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοι να καταφύγουν στα πάνω πατώματα του κτηρίου για να σωθούν.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν και άλλα άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ν. Πέραμος-Μαγούλα-Μάνδρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Νέα Πέραμο, τη Μαγούλα και τη Μάνδρα Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Σε «ποτάμι» έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Λασπο-θάλασσα έχει κατακλύσει και αρκετούς δρόμους στη Μάνδρα Αττικής, παρασύροντας τουλάχιστον 20 οχήματα.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις περιοχές αυτές όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και πέφτουν στη θάλασσα .

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμό οδηγών και απάντλησης υδάτων.

Αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στη λάσπη και σωλήνες έχουν σπάσει. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.

Στην παλιά εθνική, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.


















Έκκληση προς τους οδηγούς από την Πυροσβεστική

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα, να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.zougla.gr