Δευτέρα, Νοεμβρίου 13

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΝΤΡΙ !!!

Γεννηματά και Ανδρουλάκης στον δεύτερο γύρο

Γεννηματά και Ανδρουλάκης στον δεύτερο γύρο
Στις 12 τα μεσάνυχτα ήταν σαφές ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι υπόθεση της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι ξεχώρισαν από τους συνυποψηφίους τους και ετοιμάζονται για τη μεταξύ τους αναμέτρηση πια για την εκλογή στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η Φ. Γεννηματά προηγείται με 42,76% και ο Ν.Ανδρουλάκης ακολουθεί με 25,38%. Όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά, πλην του Ν. Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, επικοινώνησαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρούν για την καθαρή νίκη της.

Συνολικά τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής με καταμετρημένο περίπου το 71,3% των ψήφων έχουν ως εξής:

Επί 166.782 ψηφισάντων σε σύνολο 210.505 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των ακύρων, έλαβαν:

Φώφη Γεννηματά 70.679 (42,76%)

Νίκος Ανδρουλάκης 41.955 (25,38%)

Γιώργος Καμίνης 22.226 (13,45%)

Σταύρος Θεοδωράκης 5.603 (9,44%)

Γιάννης Μανιάτης 6.979 (4,22%)

Γιάννης Ραγκούσης 3.954 (2,39%)

Κων/ος Γάτσιος 2.691 (1,63%)

Απόστολος Πόντας 890 (0,54%)

Δημήτρης Τζιώτης 317 (0,19%)

Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

Την ικανοποίησή τους τόσο για την ευρύτατη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και για την πρωτιά που καταγράφει η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν οι στενοί της συνεργάτες. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως θα δώσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ποσοστό που ξεπερνά το 40% και πιθανότατα θα κινηθεί στο 42% με 45%.



Φώφη Γεννηματά: Οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν

Η Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στον νέο προοδευτικό φορέα επισημαίνοντας ότι οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα.

«Οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Τολμήσαμε. Σήμερα έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και την χώρα.

Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας.

Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα.

Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα.

Ευχαριστώ όλους τους συνυποψήφιους μου για τον καλό αγώνα που δώσαμε και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.

Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα.

Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της.

Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στην διαδικασία.

Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση.»

Ν. Ανδρουλάκης: Xρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας


«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας.Οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ. Ευχαριστώ και συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για τον ωραίο αγώνα και τους καλώ να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και την επόμενη Κυριακή. Είμαστε εδώ μαζί, σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε.

Τώρα χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα. Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου.»

Ικανοποιημένα δηλώνουν και τα μέλη του επιτελείου του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση. Ωστόσο, η εκλογική νύχτα δεν έχει τελειώσει ακόμα για τους συνεργάτες του υποψηφίου για την αρχηγία της κεντροαριστεράς, καθώς το τελικό αποτέλεσμα καθορίζει και την δυναμική των διεκδικήσεων για τον δεύτερο γύρο.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης»Ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με την κ. Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμίνης συνεχάρη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη νίκη της και της μετέφερε μήνυμα ενότητας. Με τη νικήτρια του Α’ γύρου των εκλογών επικοινώνησαν για να τη συγχαρούν ο Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Γ. Ραγκούσης: Θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις

Τα συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε ευχαριστώντας όλους όσοι τον ψήφισαν .

Γ. Καμίνης: Με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα

Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Γιώργος Καμίνης συνεχάρη όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας της ψηφοφορίας. «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες στους προοδευτικούς πολίτες «που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.

Δήλωση Γιάννη Μανιάτη για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας.

Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.« Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας. «Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης»,κατέληξε ο κ. Μανιάτης .


Ν. Αλιβιζάτος: «Συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου»

Η επίσημη ενημέρωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκο Αλιβιζάτο αναμένεται την επόμενη ώρα όσον αφορά τα τελικά και επίσημα στοιχεία για την ψηφοφορία. Πόσοι ακριβώς ψήφισαν και τι ψήφους λαμβάνει ο καθένας από τους εννέα υποψηφίους.

Ν. Αλιβιζάτος: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη, οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»«Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη, οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας. Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου και παράλληλα εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αναφέρεται στη διαδικασία: «Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας».

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Χρειάζεται μια προοδευτική παράταξη στη χώρα»

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς «ήταν η απάντηση των πολιτών ότι χρειάζεται μια προοδευτική παράταξη στη χώρα» δήλωσε ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος που είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του από την "κούρσα" για την εκλογή ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς για λόγους υγείας, επεσήμανε επίσης, ότι «η προοδευτική παράταξη είμαστε εμείς. Και θέλουμε οι πολίτες που ψήφισαν στη διαδικασία, να δώσουμε πραγματικές, προοδευτικές αλλαγές. Σήμερα υπάρχει ένα δεδομένο που ξεπερνά τα κόμματα όλα. Το ξεπέρασαν με τη ψήφο τους οι πολίτες».

Π. Χρηστίδης: «Μεγάλη νίκη για την μεγάλη προοδευτική παράταξη»

«Μεγάλη νίκη για την μεγάλη προοδευτική παράταξη» χαρακτήρισε την αθρόα συμμετοχή στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι από ποτέ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα στη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «η θερμή ανταπόκριση των πολιτών έχει και πολιτική σημασία και κοινωνικές αναφορές, ενώ δικαιώνει το εγχείρημα της Φώφης Γεννηματά και δημιουργεί προοπτική και ελπίδα».

Θ. Θεοχαρόπουλος: «H μαζική συμμετοχή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ότι: «Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα για την κεντροαριστερά».

«Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κεντροαριστερά έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου και να εκφράσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα»Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τον Σεπτέμβριο του 2015 κάναμε το πρώτο και σημαντικό βήμα με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τώρα το εγχείρημα παίρνει ευρύτερα χαρακτηριστικά. Περισσότεροι από 200.000 πολίτες συμμετέχοντας στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής του ενιαίου φορέα γίνονται συνιδρυτές της νέας προοδευτικής παράταξης».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, που βάζει τα θεμέλια για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού.

«Οι πολίτες μίλησαν και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η κεντροαριστερά έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου και να εκφράσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα», επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία»

Τη χαρά του για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για τον νέο φορέα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.



Όπως πρόσθεσε, «οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία».

Δ. Παπαδημούλης: «Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι αντί-αριστερά»

«Ήττα» όσων ήθελαν ανοιχτά τη σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία, συνιστά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η μαζική συμμετοχή πολιτών στην εκλογή προέδρου του νέου φορέα είναι θετική για την δημοκρατία. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δείχνει ότι ο νέος φορέας είναι ΠΑΣΟΚplus και συνιστά ήττα όσων ήθελαν ανοιχτά την σύμπραξη με την ΝΔ. Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι αντί-αριστερά... », έγραψε στο twitter ο κ. Παπαδημούλης.zougla.gr