Παρασκευή, Νοεμβρίου 24

Το βραβείο «οικονομικών δολοφόνων» απονέμεται στον Τσίπρα

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! ΔΙΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !
Άρης Χατζηστεφάνου
Σε ορισμένους από τους πλέον ορκισμένους εχθρούς των εργασιακών δικαιωμάτων και κάθε λαϊκής κατάκτησης των τελευταίων αιώνων, έχει απονεμηθεί το βραβείο Prix du courage politique, το οποίο θα λάβει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την επιθεώρηση Politique Internationale και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού.


Μεταξύ των βραβευθέντων συναντάμε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επέβαλε τους πιο ακραίους όρους της φιλελεύθερης οικονομικής ατζέντας των ΗΠΑ στη Γαλλία. Ο «Μίστερ Αμέρικα», όπως τον αποκαλούσαν τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, κατάφερε να συνδυάσει τη νεοαντιδραστική πολιτική του «νόμου και της τάξης» του Τζουλιάνι με μια από τις πιο επιθετικές αντιλαϊκές πολιτικές που είχε γνωρίσει η Ευρώπη μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Στη λίστα των βραβευθέντων συναντάμε όμως και τον πρώην τραπεζίτη και νυν πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει θέσει σαν βασικό στόχο της θητείας του να διαλύσει την εργατική νομοθεσία της Γαλλίας – ή ό,τι απέμεινε από αυτήν.

Τρίτη κατά σειρά πολιτικός από τη Γαλλία, που έλαβε το βραβείο Prix du courage politique, η σημερινή επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κατάφερε να φέρει την νεοαποικιακή πολιτική που ασκούνταν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Και τέλος από τη μαύρη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Άγκελα Μέρκελ, η γυναίκα που ολοκλήρωσε την μετατροπή της ευρωζώνης στο απόλυτο όπλο για την κυριαρχία της γερμανικής οικονομικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.

Χρειάζεται πραγματικά πολύ πολιτικό κουράγιο, όπως λέει και ο τίτλος του βραβείου, για να μπεις στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομικών δολοφόνων της Ευρώπης. Και ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε με το σπαθί του αυτό τον τίτλο.

Πηγή: info-war.gr



Η Σφήκα: Επιλογές