Σάββατο, Νοεμβρίου 25

Από τις μίζες του Άκη στα... καμμενοβλήματα

Από τις μίζες του Άκη στα... καμμενοβλήματα
Ανέκαθεν τα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Άμυνας «βρομούσαν» από την αρχή. Φυσικά τα εξοπλιστικά προγράμματα έθρεψαν πολλές γενιές πολιτικών. Αυτοί, τα παιδιά και τα εγγόνια τους έφαγαν με χρυσά κουτάλια αλλά ο μόνος που την πλήρωσε ήταν το κορόιδο ο Ακης Τσοχατζόπουλος




Κι αν οι εξοπλισμοί ήταν πεδίο δόξης λαμπρό για μίζες τώρα μάθαμε ότι υπάρχουν και πολλές περίεργες πτυχές όταν δεν αγοράζει η Ελλάδα όπλα αλλά όταν πουλάει. Έχουν εμπλακεί απόρρητα έγγραφα, αμφιβόλου ήθους μεσάζοντες, ύποπτες συναλλαγές, κρυφά παζάρια, επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμη και μυστικές υπηρεσίες.
Ξαφνικά το θέμα παίρνει μείζονες πολιτικές διαστάσεις, απειλούνται πολιτικοί και δημοσιογράφοι με φυλακίσεις, ο Καμμένος εκβιάζει τον Τσίπρα για να τον φέρει στη Βουλή, τη Δευτέρα θα γίνει ο κακός χαμός. Ξεχάσαμε και τους νεκρούς της Μάνδρας, ξεχάσαμε και τη βράβευση του Αλέξη, την τρίτη αξιολόγηση, την έξοδο στις αγορές ή την έξοδο από τα μνημόνια. Αίφνης, ο Τσίπρας αποφασίζει να πάει τη Δευτέρα τη συζήτηση για να είναι παρών και γιατί προσβλήθηκε από τις… συκοφαντίες της ΝΔ. Ο Καμμένος αποχαρακτηρίζει έγγραφα και το παίζει θιγμένος ενώ ο Κοτζιάς θυμήθηκε το κομμουνιστικό παρελθόν του και μετά την απειλή της δεκαετούς κάθειρξης έγραψε και μήνυμα που λέει: «Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλάδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές. Σύμφωνα με την αντίληψη της κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας διεθνή θέση χώρας».
Άραγε, από πού κι ως που είναι απόρρητο έγγραφο η αλληλογραφία της πρεσβείας με την οποία αποκαλύπτεται μια καραμπινάτη υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς; Εδώ είχαμε έναν υποτίθεται εκπρόσωπο αραβικής χώρας που αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν εκπρόσωπος, αλλά κάποιος μεσάζοντας.
Μαθαίνουμε ξαφνικά ότι τα 100 χιλιάδες καμμενοβλήματα είναι 300 χιλιάδες για τα οποία κανείς δεν έχει ενημερωθεί. Μια μυστική αγοραπωλησία την οποία γνωρίζει όλο το ΚΥΣΕΑ προφανώς και ο πρωθυπουργός βεβαίως. Όπως και ο Ακης υποστηρίζει δηλαδή, ότι για τα εξοπλιστικά ήξεραν όλοι οι Πασόκοι κι όχι μόνον ο ίδιος που έπαιρνε τις μίζες.
Μαθαίνουμε επίσης, παραμονή του ταξιδιού του Τσίπρα ότι θα πάει στο Παρίσι για ένα ανόητο βραβείο αν και θα μπορούσε να είναι την Πέμπτη στη συζήτηση. Και μαθαίνουμε ακόμη ότι ο Καμμένος που υποστηρίζει ότι είναι απόρρητα τα έγγραφα και θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα, ο ίδιος έχει καταθέσει άλλα απόρρητα έγγραφα στη Βουλή. Τον Μάρτιο του 2014 ο τότε απλά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωνε ότι έπεσαν στα χέρια του απόρρητα έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος. Κι έλεγε: «Δυστυχώς για σας, έπεσε στα χέρια μας το σύνολο του αρχείου της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος με χαρακτηρισμό «απόρρητο». Εγώ θα τα καταθέσω αυτά σήμερα στη Βουλή. Σας λέω ότι παρανομώ. Θα καταθέσω απόρρητο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος προς την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Πείτε στον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξή μου».
Γιατί δεν είχε διωχθεί τότε ο Καμμένος και σήμερα πρέπει να διωχθούν άλλοι;
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία που είναι αμφίβολο αν θα αναλυθούν τη Δευτέρα. Το πολύ – πολύ να πάμε σε μια πολιτική σύγκρουση από την οποία θα μείνουν μόνον οι ύβρεις, μόνο το ποιος θα επικρατήσει, αν ο Τσίπρας που είναι μετρ του ψέματος θα νικήσει τον Μητσοτάκη, αν ο Καμμένος θα αναλύσει κάποιες άλλες ψεκασμένες θεωρίες και αν θα καταθέσει άλλα… απόρρητα έγγραφα.
Αυτό που πρέπει να απαντηθεί όμως είναι αν ο μεσάζων Παπαδόπουλος είναι κάποιο περίεργο πρόσωπο, αν έχει κάνει λαμογιές που αγγίζουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Πως ο εν λόγω κύριος από σοφεράντζα του Ιβάν Σαββίδη μετατράπηκε σε μεσάζοντας όπλων κι αν ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας έχει καμιά σχέση με όλα αυτά. Άλλωστε, γνωρίζουμε όλοι τις αγαστές σχέσεις του με τον Καμμένο, με το σύστημα Τσίπρα κ.λπ.
Και ένα ακόμη μείζον ερώτημα: Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες συναλλαγές πέραν αυτών που βγήκαν στο φως; Υπάρχουν κι άλλα έγγραφα για αγοραπωλησίες όπλων και με άλλες χώρες;
Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει, έτσι για να πάψουν στην κυβέρνηση να μας περνούν για… βλήματα.http://www.antinews.gr/action.read/politiki/apo-tis-mizes-tou