Πέμπτη, Νοεμβρίου 9

ΑΡΧΙΣΑΝ τα ΟΡΓΑΝΑ – Να γιατί πετάνε τους Έλληνες έξω από τα σπίτια τους! Σε λαθρομετανάστες δεκάδες διαμερίσματα στην Νέα Φιλαδέλφεια

ΕΙΣΕΒΑΛΑΝΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙΠΑΤΡΙΔΑΕΤΣΙΘΕΛΩΔΟΥΛΕΙΕΣΠΑΙΡΝΟΥΝΣΠΙΤΙΑΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝΖΩΕΣΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΛΛΗΝΕΣΑΙΜΑΦΛΕΒΕΣΕΧΕΤΕ
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.)
σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ξεκινούν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε διαμερίσματα του Δήμου.

Συγκεκριμένα θα προσφερθεί στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε 180 επωφελούμενους.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι θέσεις προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων με 30 διαμερίσματα στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας,- Νέας Χαλκηδόνας και σε όμορες περιοχές επεκτείνει το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο έχει μέχρι σήμερα προσφέρει αξιοπρεπή στέγαση σε πάνω από 37.000 πρόσφυγες.
Το πρόγραμμα ESTIA στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και προβλέπει τη σταδιακή στέγαση σε διαμερίσματα για συνολικά 180 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες».
Eπίσης: «Στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA, που υλοποιείται από την Υ.Α. σε συνεργασία με μία σειρά από οργανώσεις και με οκτώ πλέον φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οικογένειες των αιτούντων άσυλο που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, λαμβάνουν επίσης οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Επιπλέον, προσφέρεται κοινωνική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική βοήθεια, υπηρεσίες διερμηνείας και βοήθεια για τη μεταφορά τους από και προς την Υπηρεσία Ασύλου».
 ksipnistere.com