Ο ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ… ΤΣΙΓΚΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ. ΟΛΗ Η ΚΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

Lamogio
Είναι  εξωφρενικό!  Ο Κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου Ηλίας Γκέκας της οδού Αναγνωστοπούλου, που  το όνομα του  φιγουράρει στη λίστα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ως ένας από τους «εχεγγύους και έμπιστους», έκλεβε τα κλεμμένα κοσμήματα και για την ακρίβεια κατηγορείται πως υπεξαιρούσε τα «κατασχεμένα» που του έδινε η Ασφάλεια Αττικής νόμιμα για να εκτιμήσει την αξία του. Οι Γεωργιανοί ληστές που βασάνιζαν τα θύματά
τους με ατμοσίδερο … έκαψαν τον ευυπόληπτο εκτιμητή του Κολωνακίου, που προς ίδιον όφελος φέρεται να βάφτιζε τα κοσμήματα πως είναι συνήθως ή από μπρούτζο ή από χαλκό.
f1
Ο 63χρονος κοσμηματοπώλης κλήθηκε να εκτιμήσει και κοσμήματα που η συμμορία είχε αρπάξει από την εισβολή στον Άλιμο στην οικία του Αυστριακού προπονητή του Ατρόμητου Νταμίρ Κάναντι.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής όμως είχαν φωτογραφήσει αναλυτικά και ένα ένα αυτά τα κοσμήματα και έτσι αντιλήφθηκαν πως   τα αυθεντικά είχαν αντικατασταθεί με απομιμήσεις που είχαν επιστραφεί πλέον  στην ΕΛ.ΑΣ με το χαρακτηρισμό  «μαϊμού». Τα πολλά λεφτά όμως ήταν αλλού, στη διαβόητη συμμορία των ΡΟΜΑ .
Ο  Κολωνακιώτης κατηγορείται πως έβγαζε «μουσαδένια» ορισμένα από τα καλύτερα κομμάτια της συμμορίας που μεταξύ άλλων είχε εισβάλει και στη βίλα της Άννας Βίσση στην Κηφισιά.
f2
Ο εκτιμητής που κρατείται από την περασμένη Παρασκευή, είχε εκτιμήσει.
-Φύλλα χρυσού, βάρους 600 γραμμαρίων  πως έχουν αξία 150 €
-Η πραγματική αξία όμως εκτιμάται από την αστυνομία πρέπει να ανέρχονται σε 18.000 €
Το ίδιο φέρεται να έκανε  και με φύλλα χρυσού, βάρους 200 γραμμαρίων που χαρακτήρισε επίσης «ευτελή» την αξία τους, αφού όμως και στις δυο περιπτώσεις είχε αλλοιώσει και αντικαταστήσει τα γνήσια με ψεύτικα, σύμφωνα με την δικογραφία. Επίσης έκοψε στα δυο και έλιωσε πλάκα χρυσού του ενός κιλού.
Και αυτό το έκανε για να για να … αποδείξει στο εργαστήριο του με το λιώσιμο και την ανάλυση πως δεν είναι χρυσός.
f3
Ο κοσμηματοπώλης, ήταν  πάντα νομοταγείς, ακόμη και όταν επισκεπτόταν την αγαπημένη του Ιταλία, εκεί όπως βλέπεται και στην φωτογραφία έδειχνε να θαυμάζει το έργο των «Καραμπινιέροι». Η βαριά κατηγορία που τώρα  αντιμετωπίζει προκάλεσε σάλο στην κοσμική Αθήνα, καθώς δεν είναι ένας τυχαίος έμπορος χρυσού. Από τον ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τη Βάσω Παπανδρέου και τον άλλοτε πανίσχυρο εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Εξάλλου, όλοι τους αποτελούσαν την εκλεκτή πελατεία του  σε γάμους, βαφτίσια κτλ. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος είχε κρύψει και αντικαταστήσει τα επονομαζόμενα «Πινάκια Αντικειμένων Παρακατάθεσης» που είχε συντάξει η  ΕΛ.ΑΣ.  με τα κατασχεθέντα κοσμήματα  προς εκτίμηση, με άλλα πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης, όπου υπήρχαν χειρόγραφες αναφορές και δικές του τιμές.
f4
 http://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b7%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5/