Γιατί βραβεύουν όλους τους υποστηρικτές των Μνημονίων; Επειδή τσάκισαν το λαό;

αναδημοσίευση από mignatiou.com

Γράφει ο  Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Στην σελίδα 15 του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, διαβάζουμε: «…Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα και την άμεση κατάργηση της Σούδας και του Άκτιου… δεν θέλουμε την  Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυση του…».

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις και σε ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάριζε:
«Δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας φαντάρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό, στο Αφγανιστάν ή στην Σομαλία, για να διεκδικεί τι, τί να προστατεύει εκεί, ποια εθνικά συμφέροντα προστατεύει ο Έλληνας φαντάρος στο Αφγανιστάν … θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους  ένταξης της χώρας στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές γίγνεσθαι”…
Η ιστορία που επαναλαμβάνεται, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε: Ε.Ο.Κ. και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!
Στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ήταν σχεδόν σίγουρη, ο Αλέξης Τσίπρας πλέκοντας το εγκώμιο των συντρόφων του έλεγε: «… Όλοι οι παρόντες σε αυτό το προσκλητήριο, δεν ανταμώσαμε από τύχη. Είμαστε όλοι και όλες παιδιά κα εγγόνια εκείνων που από τα πρώτα βήματα του εργατικού κινήματος άναψαν το φως της κομμούνας και της ταξικής χειραφέτησης…».
Σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες και συνεντεύξεις του ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυττε ακόμη: «Δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτούς που υπεσχέθησαν, εξαπάτησαν, κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί, είμαστε άλλοι κι αυτό οφείλουν να το συνηθίσουν και να το συνειδητοποιήσουν… Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο …θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ… είναι δέσμευση μας η επαναφορά της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ. Θα αποκαταστήσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και το διεθνές θεσμικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό … Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται καταργείται. Πείτε μου πως θα τον πληρώσουν αυτόν τον φόρο, που θα τα βρουν οι ρημαγμένοι από τις καταστροφικές πολιτικές σας πολίτες. Αν και εγώ ήμουν σαν αυτούς που έδιναν υποσχέσεις που δεν την πραγματοποιούσαν θα ήμουν πλήρως αναξιόπιστος.
Ας σταματήσουν επιτέλους να διερωτούνται που θα βρούμε τα λεφτά, αυτοί που τα φάγανε τα λεφτά. Τους πλούσιους θα τους φορολογήσουμε, τον φτωχό θα τον αποφορολογήσουμε… Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα ή απαιτούμενα, ούτε τίποτε που σε διάφορα μέτωπα επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα. Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου».
Κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, στους επινεικίους πανηγυρισμούς ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλάμβανε από την Πλατεία Συντάγματος: «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, η δική σας ετυμηγορία ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά πλέον την τρόικα παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό μας πλαίσιο. Go back κυρία Μέρκερ, go back κύριε Σόιπλε, go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης, go back κυρίες και κύριοι της τρόικας, η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο… Αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο…».
Δίπλα του ο Πάνος Καμένος,  έμπλεος χαράς χειροκροτούσε και διαβεβαίωνε: «Ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργασθώ με οποιονδήποτε ψήφισε ή στήριξε έστω και ένα μνημόνιο, εμείς ότι λέμε ισχύει…». Αργότερα από το βήμα της Βουλής, χωρίς αιδώ, δήλωνε: «Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε το μνημόνιο για να μην πάει η Ελλάδα στα βράχια…».
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πολύ μικρό δείγμα των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμένου, πριν και μετά τις εκλογές. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας. Ο Αλέξης Τσίπρας διαψεύδει στην πράξη τον εαυτό του. Και η πραγματικότητα διαψεύδει τον Αλέξη Τσίπρα. Οι παλινωδίες, τα μπρος-πίσω, τα αριστερά-πιο αριστερά-κέντρο-και λίγο δεξιά αν χρειάζεται, του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ψέματα για το μνημόνιο και το χαράτσι, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις διαφορές του με το ΠΑΣΟΚ, οι κολοτούμπες κι άλλα πολλά, αποτελούν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις. Η μόνη υπόσχεση που κρατά προς το παρόν ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι δεν φόρεσε ακόμη γραβάτα. Εδώ όμως δεν κάνουμε πλάκα. Έχουμε μνήμη και μιλάμε σοβαρά! Ωστόσο, με ή χωρίς γραβάτα, ο Αλέξης έχει αναδειχθεί σε γνήσιο συνεχιστή των μνημονίων, της υπερφολογόγησης και της σκληρής  λιτότητας. Έχοντας πάντα έτοιμες φτηνές δικαιολογίες: «Δεν φταίμε εμείς, κι εσείς τα ίδια κάνατε», «όχι, εσείς μας ρίξατε στα βράχια», «στα βράχια μάς είχατε ρίξει εσείς με την πολιτική σας». Αυτό το μαρτύριο βιώνουμε χρόνια τώρα, αυτή δυστυχώς είναι η δημοκρατία μας! Ένας ατελείωτος εμπαιγμός των πολιτικών που ποτέ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις του. Και οι πολίτες ασφαλώς  δεν είναι άμοιροι ευθυνών αλλά ας το αφήσουμε για την ώρα, χρίζει μεγάλης ανάλυσης.
Πως είναι δυνατόν αλήθεια, από την μια η χώρα να βρίσκεται στον αναπνευστήρα των τροϊκανών και από την άλλη οι υπεύθυνοι αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής εξαθλίωσης και σήψης να βραβεύονται; Τις προάλλες οι Βρυξέλες τίμησαν τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί μας έβαλε στο μνημόνιο! Τον βράβευσαν ως ένα φανατικό οπαδό και γνήσιο εκφραστή της παγκοσμιοποίησης! Και προχθές το Παρίσι βράβευσε τον τέως κουμουνιστή Αλέξη Τσίπρα για την προσήλωση του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες! Τώρα πως είναι δυνατόν να δηλώνεις παιδί της κομμούνας και να προσκυνάς τον Τραμ και την Μέρκελ, θαρρώ πως μόνο ειδικοί ψυχαναλυτές μπορούν να εξηγήσουν!
Εν κατακλείδι: Τίποτε σχεδόν δεν είναι δικό μας σήμερα. Όλος ο εθνικός πλούτος (αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, αυτοκινητόδρομοι, τραίνα, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τράπεζες, κ.τλ), έχουν περιέλθει σε ξένα χέρια! Γι’ αυτό ήρθε και η βράβευση. Πρώτα του Γιώργο Παπανδρέου από τις Βρυξέλες και τώρα του Αλέξη Τσίπρα από το Παρίσι!  Τον Σαμαρά πάντως δεν το βράβευσαν ακόμα!
Διότι, τώρα πια Ευρώπη και ΝΑΤΟ δεν είναι οι εχθροί των λαών, αλλά οι καλύτεροι μας σύμμαχοι! Έτσι έρχονται η μια μετά την άλλη οι βραβεύσεις από τους ξένους! Έτσι προέκυψε το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) που η γαλλική επιθεώρηση «Politique Internationale» απένειμε στον Αλέξη Τσίπρα. Διότι, κατά τον Πατρίκ Βάσμαν, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης! Διότι ο πρωθυπουργός μας είναι ένας άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος. Διότι λίγοι άνδρες κατάφεραν να γίνει η ριζοσπαστική Αριστερά (ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή), η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Χρειαζόταν μεγάλο κουράγιο να πάει κόντρα στην τρόικα και στους υποστηρικτές της λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θου Κύριε! Έχουν χάσει πλέον και οι λέξεις το πραγματικό τους νόημα της! Όταν τα ψέματα και οι άνευ όρων υποχωρήσεις αποκαλούνται αντίσταση!
  • Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
  • Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
  • Από το Μονάγρι Λεμεσού – a.avgoustis@hotmail.com