Πέμπτη, Νοεμβρίου 9

Συμβούλιο Φυλακών: Εγκρίθηκε άδεια στον Κουφοντίνα

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ
Συμβούλιο Φυλακών:  Εγκρίθηκε άδεια στον Κουφοντίνα
Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να λάβει 48ωρη άδεια από τον Κορυδαλλό, έγινε δεκτό από το Συμβούλιο των Φυλακών.
Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο γιος του, Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρ Έτσι, ο καταδικασθείς σε έντεκα φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας θα περάσει για πρώτη φορά μετά τη φυλάκισή του από την έξοδο των φυλακών και θα παραμείνει εκτός για δύο μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, που βρίσκεται στη φυλακή από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, ζήτησε διήμερη άδεια από το συμβούλιο της φυλακής και το αίτημά του τέθηκε προς εξέταση από τους αρμοδίους (συμβούλιο) στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός.

Τελικά το αίτημα του έγινε δεκτό και σήμερα το πρωί αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εξέλθει των φυλακών.

Αντιδράσεις

Η απόφαση του συμβουλίου προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την έκπληξή της για το ενδεχόμενο να λάβει άδεια από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας.



Παρέμβαση Μητσοτάκη

Παρέμβαση για το θέμα της άδειας στον Κουφοντίνα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα, όχι μόνο για τις απεθχείς, όπως επισημαίνει πράξεις του που στρέφονται κατά της δημοκρατίας αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια για αυτές.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ανάρτησή του.

Δείτε το tweet του:




Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο γιος του, Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρ Κουφοντίνας.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του επισήμανε:

«Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης.

Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύον νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών.

Το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens.»



Ως «πρόκληση» χαρακτήρισε την απόφαση ο Άδωνις Γεωργιάδης:



Διαβάστε επίσης: