ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! ΕΚΠΛΗΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !

Handelsblatt: Ο Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών! Μία δεν πιάνουν μπροστά του σε τούτο τον ωμό βασανισμό ΓΑΠ και Σαμαράς

Handelsblatt: Ο Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών
Στους φιλόδοξους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για το 2018 αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.
Η εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική
κυβέρνηση για την επόμενη χρονιά: «Το 2018 ενδέχεται να είναι μια πολύ ιδιαίτερη δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα. Στόχος είναι στα τέλη Αυγούστου η χώρα να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της. Για συνεχόμενη τρίτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπερβεί τους στόχους των δανειστών».

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι ήδη «στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς η Αθήνα θα υπερβεί τους στόχους: αντί για 1,75% επί του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 2,44%». Ο συντάκτης παραπέμπει στις σημαντικές αυξήσεις της φορολογίας οι οποίες συνέβαλαν σ' αυτό το αποτέλεσμα.

Για το ίδιο θέμα η οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche γράφει: «Σύμφωνα με την (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση, μετά από πολυετείς διασώσεις η Ελλάδα αποκτά ολοένα και καλύτερο έλεγχο των οικονομικών της. Το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που ζητούν οι δανειστές».