Μεγάλο αγροτουριστικό πρόγραμμα αρχίζει από την Κρήτη

Μεγάλο αγροτουριστικό πρόγραμμα αρχίζει από την Κρήτη
Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Κρήτη ξεκινάει  το νέο αγροτουριστικό πρότζεκτ της TUI Care Foundation.

Το πρόγραμμα «Η TUI φροντίζει την Κρήτη» ανακοινώθηκε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB) τον Μάρτιο του 2017, από την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τον πρόεδρο του ιδρύματος TUI Care Foundation και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ομίλου
TUI, Τόμας Έλλερμπεκ. Η πρωτοβουλία θα έχει διάρκεια τριών ετών (2017-2020) και την υλοποίησή της έχει αναλάβει η οργάνωση Futouris, η κοινωνική επιχείρηση The Local Food Experts, και η εταιρία περιβαλλοντικών συμβουλών σε θέματα βιώσιμου τουρισμού blueContec που έχει έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας, ενώ το όλο έργο στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς ιδρύματος TUI Care Foundation, Τόμας Έλλερμπεκ (Thomas Ellerbeck) το πρόγραμμα «συμφωνήθηκε με το υπουργείο Τουρισμού και υλοποιείται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη διασύνδεση του τουρισμού με την τοπική οικονομία, με αγρότες της Κρήτης και τη δημιουργία περιφερειακών δικτύων με τοπικούς οινοπαραγωγούς και ελαιοτριβεία, των οποίων τα βιώσιμα προϊόντα βρίσκουν τον δρόμο προς τα ξενοδοχεία –όχι μόνο μόνο εκείνα της ΤUI- της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται καινοτόμες διαδραστικές εκδρομές (TUI Collection Excursions) και εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία για τους τουρίστες».

Πηγή: cretalive.gr