Πέμπτη, Νοεμβρίου 9

Ο πόλεμος που συνδέει τον Β΄ΠΠ και τον πιθανό Γ΄ΠΠ λέγεται « θα γίνει της Κορέας»

Αποτέλεσμα εικόνας για S-400 ANIMATED
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« …ένας πόλεμος στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή, με τον πιο ακατάλληλο αντίπαλο..»
Έτσι χαρακτήρισαν τότε δημοσιογραφικά τον Πόλεμο της Κορέας που διεξήχθει μεταξύ της 25ης Ιουνίου 1950 και της 27ης Ιουλίου 1953…
General Omar Bradley, testimony before the Senate Committees on Armed Services and Foreign Relations, May 15, 1951.—Military Situation in the Far East, hearings, 82d Congress, 1st session, part 2, p. 732 (1951)
Σήμερα ισχύει το ίδιο, λες και ένα αόρατο χέρι θέλει να συνδέσει δύο μεγάλους πολέμους με την Κορεατική Χερσόνησο.
Λες και ο Β΄ΠΠ θέλει να βρει το ανθρωποκτόνο του ταίρι στο πρόσωπο ενός Γ΄ΠΠ.
Μόλις τελειώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ την πρώτη περιοδεία του στην Άπω Ανατολή θα γνωρίζουμε «αν θα γίνει της Κορέας»…
Προς το παρόν με τις δηλώσεις και μόνο γίνεται « της Κορέας» .

Τραμπ: «Τελείωσε η εποχή στρατηγικής υπομονής προς τη Β.Κορέα»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έλαβε την στήριξη του Ιάπωνα Πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της απειλής της Πιονγκγιάνγκ… trt.net.tr/greek/ 6 Νοεμβρίου 2017
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε από την πλευρά του ότι στηρίζει τη στάση Τραμπ πως «όλες οι επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι σε ό,τι αφορά την Πιονγιάνγκ, τονίζοντας πως οι δύο χώρες είναι «100%» μαζί στο θέμα αυτό.
Υπογράμμισε πως είναι η ώρα της άσκησης της μέγιστης πίεσης στη Βόρεια Κορέα, ενώ συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο για τον μεγαλύτερο ρόλο που πρέπει να παίξει η Κίνα, με στόχο την εγκατάλειψη από την Πιονγιάνγκ του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος που διαθέτει.» euro2day.gr/ 6 Νοεμβρίου 2017
Τραμπ: Η στάση της Β. Κορέας αποτελεί «απειλή για όλο τον κόσμο» http://www.capital.gr/6Νοεμβρίου 2017
Μόλις σήμερα τα άκουσε αυτά ο Κιμ έγινε ανήμερο θηρίο!!!

« Η Βόρεια Κορέα απειλεί με «ανελέητη εκδίκηση» για τις «ανόητες παρατηρήσεις» του Trump.» πρακτορείο spoutnik. 6 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Επτά αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ βρίσκονται εν πλω: Τα 5 στον Ειρηνικό.» pronews.gr 6 Νοεμβρίου 2017

Εντείνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βόρεια Κορέα αφού για πρώτη φορά το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε λόγο για την ανάγκη «εισβολής στη Βόρεια Κορέα» προκειμένου να ελεγχθεί, όπως είπε, το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να εξουδετερωθεί το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας είναι οι ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν χερσαία εισβολή όπως ήταν η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποίησε.
Ο μόνος τρόπος για να εντοπίσουμε και να καταστρέψουμε με απόλυτη βεβαιότητα όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής της Βόρειας Κορέας είναι μέσω εισβολής στο έδαφος», δήλωσε ο αντιναύαρχος Michael J. Dumont αναπληρωτής επικεφαλής του μικτού γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.» kranosgr.blogspot.gr/ https://national-pride. 5 Νοεμβρίου 2017
Σαν να μην τελείωσε ποτέ ο Πόλεμος της Κορέας.

« Ο Πόλεμος της Κορέας αναφέρεται στην πολεμική σύρραξη που κράτησε μεταξύ της 25ης Ιουνίου 1950 και της 27ης Ιουλίου 1953 θεωρητικά μεταξύ των δύο κρατών της διηρημένης Κορέας σε Βόρεια και Νότια, όπου η πρώτη πρόσκειτο στο Κομμουνιστικό Ανατολικό στρατόπεδο και η δεύτερη βρισκόταν υπό την κηδεμονία του Δυτικού.

Η γραμμή διαίρεσης των δύο περιοχών ήταν ο 38ος παράλληλος της αντίστοιχης Κορεατικής Χερσονήσου.
Η κατ’ αρχήν εισβολή της Βόρειας Κορέας προκάλεσε μια ακατάσχετη υποχώρηση των Νοτιο-Κορεατικών και Αμερικανικών στρατευμάτων, για να αναστραφεί η κατάσταση εντελώς μετά από απόβαση των Αμερικανών στον λιμένα της Ίντσον στα μετόπισθεν του 38ου παραλλήλου και προώθησή τους μέχρι τα κινεζικά σύνορα.
Στη συνέχεια ακολούθησε ωστόσο μια Κινεζική εισβολή, η οποία απώθησε και πάλι τους Αμερικανούς και τα συμμαχικά τους στρατεύματα υπό την σημαία του ΟΗΕ ξανά στον 38ο παράλληλο.
Η σύρραξη εκείνη τερματίστηκε με συνθήκη, μετά από 3 χρόνια, στο ίδιο σημείο απ’ το οποίο είχε αρχίσει, χωρίς νικητές, έχοντας καταστεί η θερμότερη στιγμή του Ψυχρού Πολέμου.
Ο πόλεμος αυτός έχει μείνει γνωστός επίσης υπό τον τίτλο «Ο Ξεχασμένος Πόλεμος», καθώς ιστορικά συμπιέστηκε μεταξύ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Πολέμου του Βιετνάμ αλλά κι επειδή κατέληξε μια τραγωδία με πολλά θύματα χωρίς κανένα εμφανές όφελος και για τις δύο παρατάξεις.» el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7:%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1
Ουσιαστικά στην Κορεατική Χερσόνησο ξαναβιώνει ο ψυχρός πόλεμος.
Τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας ξεκινούν να κλείνουν τους νέους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ περιμένουν στην σειρά και άλλοι λογαριασμοί στο γεωπολιτικό ισοζύγιο του Αρκτικού κύκλου, της Αν. Μεσογειακής Λεκάνης, των Στενών του Βοσπόρου και της Μέσης Ανατολής.
Ο πλανήτης είναι ένας βραστήρας δίχως βαλβίδες ασφαλείας.
Δεν θα προλάβουν έλεγε πολλές φορές ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός…
Δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν το παγκόσμιο χάραγμα του αντίχριστου…και της καταδυνάστευσης των λαών.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας