Πέμπτη, Νοεμβρίου 2

Ξανά στη φυλακή η οικογένεια Τσοχατζόπουλου – Ακης, Βίκυ και Αρετή επιστρέφουν στον Κορυδαλλό



Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (δεύτερος βαθμός) με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά.
Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό, εκείνα του προτέρου
έντιμου βίου της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η μόνη διαφορά για τον πρώην υπουργό σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση είναι ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξη ενώ τώρα στο δεύτερο βαθμό του επιβλήθηκαν 19! Επίσης, το δικαστήριο επέβαλλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη.
Με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου στην φυλακή επιστρέφουν επίσης, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, οι: Αρετη Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκης.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς να αντιδράσει στο ακροατήριο ενώ απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η συζύγος του Βίκυ Σταμάτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους που επιστρέφουν στη φυλακή έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αναμένεται να αποφυλακιστούν άμεσα.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη, οι οποίες θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή και να παραμένουν το πιθανότερο για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που έχουν να εκτίσουν.
http://arouraios.gr