Τετάρτη, Νοεμβρίου 1

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζης ...μετέφερε το πολιτικό γραφείο του στο κέντρο της Παλλήνης


Αθόρυβα και ...διακριτικά, άνοιξε και λειτουργεί στο κέντρο της Παλλήνης, επί της οδού Υακίνθων 2, το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη. Η ... μεταφορά του Υπουργού Μεταφορών από το μέχρι πρόσφατα γραφείο του σε ακίνητο πλησίον των Στηλών του Ολυμπίου Διός στην Παλλήνη, υποκινήθηκε από
την ανάγκη εξοικονόμησης χρόνου και διευκόλυνσης στις μετακινήσεις σχεδόν όλων των συνεργατών του Υπουργού, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου -κατοικεί στα Μελίσσια και το Υπουργείο που προϊσταται βρίσκεται επί της οδού Αναστάσεως 2 (Παπάγου)-

 Επίσης, ο διευθυντής του γραφείου του, κ. Σταύρος Καραγκούνης, διαμένει στην Κερατέα, στενή συνεργάτιδα του κ. Χρ. Σπίρτζη ομοίως στα Μελίσσια, με αποτέλεσμα η επιλογή της Παλλήνης να συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της ενδεδειγμένης λύσης με κυρίαρχο την εξοικονόμηση χρόνου στις μετακινήσεις.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χρ. Σπίρτζης, διατηρεί από μακρού χρόνου εκτεταμένο κύκλο γνωριμιών με στελέχη και πολίτες  της ευρύτερης περιοχής μας,  συγκεκριμένα από την εποχή που η πολιτική δραστηριότητα του εξελίσσονταν στο ΠΑΣΟΚ και  στο ΤΕΕ στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος από το 2010.
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 2012 επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου και τον Οκτώβριο του 2014 από κοινού με ομάδα περίπου 200 στελεχών του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του σοσιαλιστικού χώρου υπό την επωνυμία "Ριζοσπαστική Αριστερή Σοσιαλιστική Κίνηση> (ΡΑΣΚ). Σε αμέσως  επόμενο χρόνο, ο ίδιος και σημαντικός αριθμός συνοδοιπόρων του στην Ρ.Α.Σ.Κ. επίλεξαν να προσχωρήσουν ως συνεργαζόμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Χρ. Σπίρτζης, συμμετέχει στην κυβέρνηση από το 2015 μέχρι σήμερα και δεν είναι λίγες οι φορές που βρέθηκε, άλλοτε προκαλώντας ο ίδιος και άλλοτε προκαλούμενος, στο επίκεντρο έντονων διαξιφισμών με την πολιτική ηγεσία και τους βουλευτές του πρώην κόμματος του.
Αφετηρία των πολιτικών αντιπαραθέσεων, η γενική εκτίμηση ότι ο Χρήστος Σπίρτζης συγκαταλέγεται στους επιτυχημένους του κυβερνητικού σχήματος με υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας στα μεγάλα οδικά έργα και στην περεταίρω ανάπτυξη/επέκταση του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη και στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Είναι γεγονός ότι επί ημερών του, βαλτωμένα επί σειρά ετών μεγάλα έργα εξελίχθηκαν παρ΄όλες τις  ετερόκλητες  δυσκολίες που τα χαρακτήριζαν και επειδή πρόκειται για έργα που αναμφίβολα αγγίζουν σε ευθεία γραμμή την καθημερινότητα του πολίτη, ...διεγείρουν πολιτικές επιθέσεις προς το πρόσωπό του, κάποιες φορές με τρόπο υπερβολικό και μνησίκακο!
Από πλευράς του Χρήστου Σπίρτζη, δεν μένουν αναπάντητες, όπως φάνηκε από τη μέχρι σήμερα κυβερνητική θητεία του δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, κι έτσι συχνά-πυκνά  ακολουθούν αντιπαραθέσεις, ενίοτε σε υψηλούς τόνους.  

http://neologosattikis.gr