Πατέρας Δώρας: "Το παιδί μου το ήθελαν νεκρό! Της είχα πει πώς να αντιμετωπίσει επίθεση με μαχαίρι"

Ο πατέρας της αδικοχαμένης εφοριακού υποστηρίζει πως είχε κάνει στις κόρες του μαθήματα αυτοάμυνας...
- Το «ευχαριστώ» στην ΕΛ.ΑΣ. και η κακή ψυχολογική κατάσταση.

Με ηρεμιστικά δηλώνει πως είναι ο πατέρας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, η οποία κατακρεουργήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β΄Νεκροταφείο, ενώ ο δολοφόνος της παραμένει
ασύλληπτος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ο Κώστας Ζέμπερης είπε:

«Δεν έχω καμία ενημέρωση. Έχω αρρωστήσει, είμαι με ηρεμιστικά. Έχω τρελαθεί. Το παιδί το περιμένανε εκεί και ήθελαν να το αποτελειώσουν. Με 14 μαχαιριές, το παιδί το θέλανε πεθαμένο».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως είχε κάνει στις κόρες του μαθήματα αυτοάμυνας σε περίπτωση που δεχόντουσαν επίθεση με μαχαίρι:

«Της είχα πει της Δώρας “όταν ο άλλος κρατάει μαχαίρι, τον καθυστερείς λίγο, αποκρούεις 1-2 φορές και κόβεις δρόμο κατευθείαν όσο πιο γρήγορα μπορείς για να φύγεις! Όταν ο άλλος κρατάει μαχαίρι και σου επιτεθεί, φύγε… τρέχα. Είχαμε κάνει τέτοια συζήτηση. Έλεγα στις κόρες μου, “Δώρα και Κωνσταντίνα, αν σας πάρουν την τσάντα, δώστε τη να την πάρουν να φύγουν”».

Στη συνέχεια, ο πατέρας της νεαρής εφοριακού, είπε πως «ο άνθρωπος στα χέρια του οποίου ξεψύχησε η Δώρα μου είπαν ότι ήταν 10 μέρες με ηρεμιστικά, έπαθε νευρικό κλονισμό, δεν παρουσιάστηκε ξανά στο νεκροταφείο», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την ελληνική αστυνομία:

«Να φωτίσει ο θεός την ελληνική αστυνομία να της δώσει δύναμη να ξεσκεπάσει το έγκλημα. Αυτά τα παιδιά εκεί πέρα δουλεύουν 18ώρες το 24ωρο με πενιχρό μισθό και ξεχαρβαλωμένα μέσα».

Στα χέρια της Αστυνομίας φωτογραφία του δολοφόνου;

Οι κάμερες βοηθούν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., να σφίξουν τον κλοιό γύρω από το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη καθώς έχουν αποτυπώσει άτομα που θεωρούνται ύποπτοι για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σήμερα Παρασκευή (03/11), οι φωτογραφίες προέρχονται από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων αλλο­δαπών στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτές, απει­κονίζονται άτομα-πελάτες, που ενδέχεται να διαπραγματεύθηκαν την πώληση του κινητού τηλεφώ­νου της άτυχης κοπέλας.

Το με­γαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται σε φωτογραφία που απεικονίζει άνδρα ηλικίας άνω των 60 ετών. Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν πρό­κειται πράγματι για τον δολοφόνο τη κοπέλας, ωστόσο το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τον φόνο βρέ­θηκε στο κατάστημα όπου πιθα­νολογείται ότι πουλήθηκε το κι­νητό τον καθιστά ύποπτο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, μετά τη δολοφονία, η προσοχή των αστυνομι­κών τη Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο τη Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυ­τότητα του δράστη. Προσωρινά μάλιστα, σημειώνει η «Καθημερινή», την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας τη 32χρονής, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκρο­ταφείο και ενδεχομένου επιβίβασε σ' αυτό τον φονιά τη κόρης του.

Η έρευνα έμοιαζε να οδηγείται σε τέλμα, ωστόσο τα στοιχεία που παρείχαν στους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτο­νιών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψαν τα δεδομένα. Απο­καλύφθηκε ότι το κινητό τηλέφωνο τη 32χρονη, το οποίο ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει μαζί με την τσάντα της εξέπεμπε για αρκετά λεπτά μετά τον φόνο και ενεργο­ποίησε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τη Ομόνοιας, πριν απενεργοποιηθεί. Την είδηση επι­βεβαίωσαν την Τετάρτη (01/11), αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από αυτό, αστυνομικοί τη Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν εντατικές έρευνές στα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων τη περιοχής - και μετά κοπιώδη προσπάθεια κα­τέληξαν σε εκείνο όπου πιθανο­λογείται ότι πουλήθηκε το επίμαχο τηλέφωνο. Ανέτρεξαν στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο εσωτερικό του και εντόπισαν εικόνες υπόπτων που ενδέχεται να διέθεσαν προ5 πώ­ληση το κινητό Οι αστυνομικοί διεξάγουν ξεχωριστή έρευνα για καθέναν απ' αυτούς προκειμένου να «δέσουν» τα στοιχεία για τον νούμερο ένα ύποπτο.
 tro-ma-ktiko.