Τετάρτη, Νοεμβρίου 8

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ!

"Κοράκι" της ΔΕΗ ο εξάδελφος του Τσακαλώτου! - Χρυσή "μπίζνα" 2,4 δισ. ευρώ

Αρχίζει το κυνήγι όσων έχουν απλήρωτους λογαριασμούς από εισπρακτικές εταιρείες

- Δύο εισπρακτικές εταιρείες βάζει η ΔΕΗ για χρέη 2,4 δισεκατομμυρίων - Στο στόχαστρο όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος - Οι εισπρακτικές θα δουλεύουν με ποσοστό από τις εισπράξεις - Ξεκινάει ανελέητο κυνήγι όσων έχουν χρέη στην επιχείρηση

Όλα δείχνουν ότι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα ανάψει το πράσινο φως για να ενεργοποιηθούν οι Εισπρακτικές Εταιρείες που θα ξεκινήσουν το κυνήγι όσων έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Ο ξάδελφος του Ε. Τσακαλώτου

Οι εταιρείες είναι δύο. Η μια με επικεφαλής τον εξάδελφο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ορέστη Τσακαλώτο, είναι η Qualco UK και η δεύτερη είναι η FINACITY CORPORATION με εξειδίκευση στην κεφαλαιοποίηση χρεών.

Είναι πολλά τα λεφτά…

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες οφειλών θα δουλεύουν μεν για την ΔΕΗ ωστόσο έχουν ισχυρό κίνητρο για την είσπραξη των χρεών από τους πολίτες καθώς θα δουλεύουν με ποσοστά και με στόχο πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ.
Το συνολικό χρέος που επιχειρεί η ΔΕΗ να εισπράξει είναι 2,4 δισεκατομμύρια. Οι εταιρείες είσπραξης θα δουλεύουν με ποσοστά 8%, 10% και 12%.
Αυτό σημαίνει ότι οι δυο εταιρείες έχουν στόχο κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και έτσι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ένα ανηλεές κυνήγι όσων έχουν χρέη από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο των εισπρακτικών

Ουσιαστικά όλοι οι οφειλέτες της ΔΕΗ μπαίνουν στο στόχαστρο. Πρώτα οι εταιρείες θα “χτυπήσουν” στους στρατηγικούς κακοπληρωτές με χρέη χιλιάδων ευρώ τα οποία παραμένουν απλήρωτα επί μακρό χρονικό διάστημα.
Ωστόσο από τη σύμβαση προβλέπεται ότι οι εταιρίες είσπραξης χρεών δουλεύουν με ποσοστό και για όσους έχουν χρέη ως 2.000 ευρώ και είναι ενεργοί καταναλωτές της επιχείρησης ρεύματος.
Με λίγα λόγια στοχοποιούνται όλοι όσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.
Οι δυο εταιρείες θα εισπράττουν 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις πρώτες φάσεις είσπραξης που προβλέπονται στη σύμβαση.
Στην πέμπτη φάση προβλέπεται ποσοστό 8%, αν για παράδειγμα γίνει είσπραξη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. 12% εάν εισπραχθούν οφειλές 10 εκατομμυρίων ευρώ από πελάτες με χρέη ως 2.000 ευρώ ή 10% εάν εισπραχθούν 14 εκατομμύρια από οφειλέτες με χρέη άνω των 2.000 ευρώ.
Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν εξαιρέσεις μεταξύ των καταναλωτών, καθώς οι εταιρείες έχουν όφελος από όλους.
από newsit.gr/