Κυριακή, Νοεμβρίου 12

Απίστευτη προτροπή της πολωνικής κυβέρνησης: Να αναπαράγεστε σαν τα κουνέλια ..ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΟΧΙ ΣΤΡΕΣ


Η κυβέρνηση της Πολωνίας ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να... αναπαράγονται σαν τα κουνέλια.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας, η οποία έχει ένα από τα
μικρότερα ποσοστά γεννήσεων στην Ευρώπη, ανέβασε ένα βίντεο μικρής διάρκειας στο YouTube, στο οποίο εμφανίζονται κουνέλια να τρώνε μαρούλια και καρότα, ενώ ένα κουνέλι «αφηγητής» αποκαλύπτει το μυστικό για τη δημιουργία μιας μεγάλης οικογένειας: σωματική άσκηση, υγιεινή διατροφή και όλο και λιγότερο στρες.

Ένα ζευγάρι -άνδρας και γυναίκα- κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο βίντεο όπου απολαμβάνει ένα ρομαντικό πικ-νικ.
Το μήνυμα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του σποτ, είναι ότι η ρομαντική ατμόσφαιρα βοηθάει την κατάσταση ενώ ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι κρασιού περνάει το μήνυμα ότι το αλκοόλ, αντίθετα, δεν βοηθάει.
Η φωνή που σπικάρει στο διαφημιστικό λέει: «Αν θέλετε κάποτε να γίνετε γονείς, ακολουθήστε το παράδειγμα των κουνελιών».
Αυτή είναι η τελευταία πρωτοβουλία της συντηρητικής κυβέρνησης της κυρίως Καθολικής αυτής χώρας των 38 εκατομμυρίων κατοίκων με στόχο να αντιμετωπίσει τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ, το ποσοστό γεννήσεων στην Πολωνία ήταν 1,32 παιδιά ανά γυναίκα το 2015. 
Μόνο η Πορτογαλία έχει μικρότερο ποσοστό, παρότι και η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν σχεδόν εξίσου χαμηλά.
Το υπουργείο Υγείας της Πολωνίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι προσπαθεί να ενθαρρύνει τους Πολωνούς στην αναπαραγωγική τους ηλικία -μεταξύ 18 και 45 ετών- να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής που θα βελτιώσει και την αναπαραγωγική τους υγεία.

ΠΗΓΗ: The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ