Πέμπτη, Νοεμβρίου 30

Λοβέρδος: Μη έγκυρα ή πλαστά τα έγγραφα που παρουσίασε ο Καμμένος στη Βουλή

Λοβέρδος: Μη έγκυρα ή πλαστά τα έγγραφα που παρουσίασε ο Καμμένος στη Βουλή
Σε νέες αποκαλύψειςγια την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία προχώρησε το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε είναι μη έγκυρο και ενδεχομένως πλαστό το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που παρουσίασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος.

Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητούσε από τη Σαουδική Αραβία η πίστωση
για την αγορά των βλημάτων να δοθεί στην εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου και όχι κατευθείαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε επίσης ότι ο Παπαδόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Έλληνα ταξίαρχο τον οποίο στη συνέχεια απείλησε στο γραφείο του ο Πάνος Καμμένος, γιατί είχε υποδείξει στη Σαουδική Αραβία μεταφορικές εταιρείες για τα βλήματα, έργο που προφανώς ήθελε να αναλάβει η εταιρεία του Παπαδόπουλου.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα" χθες ο Αν. Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή την εισήγηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο ΚΥΣΕΑ για το σχέδιο συμφωνίας πώλησης αμυντικού οπλισμού προς τη Σαουδική Αραβία, καταλογίζοντας ευθύνες και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.


"Καταθέτω και την εισήγηση Καμμένου στο ΚΥΣΕΑ για το σχέδιο συμφωνίας. Το σχέδιο συμφωνίας που εισήγαγε στο ΚΥΣΕΑ υπογράφεται από τον Παπαδόπουλο (σ.σ.: ο μεσάζοντας). Τα ήξερε όλα ο Κοτζιάς και γι' αυτό μας απειλεί με διώξεις και μας καθυβρίζει", τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Κυρανάκης: Έχουμε στοιχεία ότι τα έγγραφα δεν είναι γνήσια

Για την αμφισβητούμενη εγκυρότητα των εγγράφων που παρουσίασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος μίλησε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Κόμματος Κώστας Κυρανάκης.

"Έχουμε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια και εντός της ημέρας ως ΝΔ θα κάνουμε κάποιες κινήσεις", είπε. "Προσπαθούν να πείσουν το πανελλήνιο ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επέλεξε κάποιον Παπαδόπουλο από το Κιλκίς να κάνει αυτή τη δουλειά" πρόσθεσε ο ίδιος.
capital.gr
 
 antinews.gr