Τετάρτη, Νοεμβρίου 8

Ο Γιώργος Κοινούσης άφησε τις πίστες κι έγινε ιεραπόστολος!

Ο Γιώργος Κοινούσης άφησε τις πίστες κι έγινε ιεραπόστολος!
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό ΧΑΪ ο Γιώργος Κοινούσης όπου μίλησε για τη σχέση του με τον Θεό και την αποχή του από το τραγούδι.

Πιστεύετε στον Θεό;


Ο Θεός είναι το κυρίαρχο στοιχείο μέσα μου. Τρία πράγματα είναι στον άνθρωπο. Να θαυμάσεις, να πιστέψεις και ν' ακολουθήσεις. Αν δεν θαυμάσεις και δεν πιστέψεις, δεν μπορείς ν' αγαπήσεις. Δεν μιλάμε για την αγάπη από τη μέση και κάτω. Η αγάπη είναι άλλο πράγμα από αυτό που μας πλασάρουν τώρα. Γι' αυτό και δεν ευδοκιμεί τίποτα πλέον. Όπως και η φιλία. Πηγαίνουν σε γεύμα εργασίας, έχουν φάει ένα λουκούλλειο γεύμα, τσακώνονται για ποσοστά και μετά λένε «Στην υγειά σου».
Ο κόσμος έχει μετακινηθεί. Έχει πάει, αλλού. Γι' αυτό πάει στην καταστροφή. Έχω ζήσει ζωή 70 χρόνων, από τότε που καταλάβαινα εννοώ. Κι αυτά που συμβαίνουν σήμερα, δεν συνέβαιναν ποτέ. Ακόμα κι αυτό με την αλλαγή φύλου. Ότι είσαι, είσαι. Μείνε έτσι. Δικαίωμα σου να δίνεις το σώμα σου όπως θέλεις. Αλλά, μην κάνεις πράγματα που θα σου στοιχίσουν. Μπορεί να μιλώ μπανάλ, αλλά έχω δει το έργο από την αρχή. Ένας πατέρας μοχθεί, ιδρώνει, ματώνει για να δει το παιδί του να παντρεύεται; να υπάρξει συνέχεια. Σήμερα, οι γάμοι, είναι σε δυο πράξεις. Η πρώτη να παντρευτείς και η δεύτερη να χωρίσεις. Δεν είναι μόδα, αλλά νομός. Αν δεν γίνουμε Κόλαση όπως είναι η Ευρώπη, δεν θα ταιριάζουμε μ' αυτούς. Όλες αυτές οι απαγορεύσεις περί θρησκείας ή προσευχής, δεν είναι από τους κυβερνώντες. Έχουν πάρει εντολές να τα κάνουν. Να γίνουμε σαν τα μούτρα τους με λίγα λόγια. Η Ελλάδα ξεχώριζε από την Ευρώπη. Είχε μια παράδοση κι έπρεπε η Ευρώπη να γίνει σαν την Ελλάδα, για να έχει συνέχεια, κι όχι εμείς να γίνουμε σαν την Ευρώπη. Για μένα .' πια δεν διορθώνεται τίποτα, γιατί είναι στη μέση το συμφέρον. Θα επιζήσουν μόνο αυτοί που έχουν πίστη. Μην πιστεύεις αν δεν θες στον τριαδικό Θεό. Εκεί πιστεύω προσωπικά, γιατί νομίζω πως είναι η μοναδική αλήθεια. Κανένας Θεός στον κόσμο δεν έχει πει «Αγαπάτε αλλήλους».

Πώς αποφασίσατε να τα εγκαταλείψετε όλα και τώρα κάνατε επιστροφή;

Τα παράτησα γιατί δεν ταίριαζα με το κύκλωμα. Δεν κάπνιζα, δεν έπινα, δεν είχα ψεύτικες φιλίες.
Γιατί δεν σας άρεσε αυτός ο χώρος; Δεν ταίριαζα με τη νύχτα. Πήγαινα στα τραπέζια, με αγκάλιαζαν και μύριζαν από την μπύρα και το κρασί. Άσε το τσιγάρο. Από μικρό παιδί ήξερα πόσο καταστροφικό είναι το κάπνισμα. Συμπαθώ τους καπνιστές, αλλά μισώ το κάπνισμα. Μ' έστελνε η Πολύ Πάνου να της πάρω τσιγάρα. Όταν αρρώστησε και ήταν με το μηχάνημα για ν' αναπνέει, ήθελε να δώσει μια συνέντευξη για να πει στον κόσμο να κόψει το τσιγάρο. Αλλά δεν πρόλαβε. Η ζωή που είχα διαλέξει να κάνω, με αυτή που έπρεπε να κάνω για να πάρω λεφτά, δεν ταίριαζε. Άντεξα για ένα διάστημα, κι όταν πια η νύχτα έγινε άσχημη, από πράγματα που δεν Θέλα) να πω, δεν είχα πια διάθεση να τραγουδάω. Ήθελα να βγαίνω να τραγουδάω για πάρτη μου και ύστερα για τον κόσμο.

Συνεχίσατε μετά να κάνετε κάτι στο εξωτερικό; Κάποιες συναυλίες;

Η ζωή μου μετά άλλαξε. Έγινα ιεραπόστολος. Κι εκεί που γέμιζα τις αίθουσες σαν κοσμικός τραγουδιστής, έγινε μέσα μου μια πνευματική αναγέννηση κι άρχισα να γράφω, με την ίδια ευκολία, χριστιανικά τραγούδια. Τα έμαθε ,ο ελληνισμός παντού, με καλούσαν και τους μιλούσα για τον Χριστό. Για πέντε χρόνια, έζησα μια άλλη ζωή. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος είπε ότι ήταν μια νεκρανάσταση για μένα. Ο άνθρωπος μπορεί ν' αναστηθεί μόνο εκ των έσω. Να γίνει ένας άλλος άνθρωπος και να τα βλέπει όλα διαφορετικά. Τώρα ξέρω πως έχω μια διαφορετική αποστολή που δ γνωρίζω, αλλά την γνωρίζει ο Θεός και μ' έχει σώσει τόσες φορές από θάνατο. Μπορεί να με λένε τρελό.

Είστε λίγο τρελός;

Τρελός είναι όποιος λέει αλήθειες;

Το πιστεύετε αυτό;

Γιατί λένε πως μόνο ένα τρελός μπορεί να πει αλήθειες. Σου λέω μόνο πώς νιώθω. Αν έλεγα ψέματα σήμερα θα είχα εκατομμύρια. Δεν θέλω να ντύνομαι στα χρώματα που θέλουν, αλλά στο χρώμα που έχω από τη φύση. Δεν θέλω να μασκαρεύομαι. Αν μου λέγανε να μου δώσουν χιλιάρικα για να τραγουδήσω, θα τους έλεγα να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα ή έστω να κρατήσω τα μισά χρήματα για κάποιες ανάγκες μου. Παίρνω 1.400 ευρώ άρα θα μπορούσα να ζω άνετα με τη γυναίκα μου. Αλλά, είχα την ατυχία να κάνω κάποια περιουσία και οι φόροι είναι δυσβάστακτοι.



Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/g-secrets/story/511705/poios-ellinas-tragoydistis-afise-tis-pistes-ki-egine-ierapostolos#ixzz4xXia5YW3 
 http://www.govastileto.gr/l