Σάββατο, Νοεμβρίου 18

Άνεργοι/ες ή με μισθό της πλάκας ναι. Βλάκες όμως όχι!




Σπουδαγμένοι ή μη. Άνεργοι ή με μισθούς που δεν μας εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή…

Βλάκες όμως (κ.Τσίπρα) δεν είμαστε!
Είναι σαφές πως το “κοινωνικό μέρισμα” είναι αποτέλεσμα της καταλήστευσης που έχουμε υποστεί αυτά τα χρόνια, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και της ουσιαστικής κατάργησης του κοινωνικού κράτους.
Αυτή η πολιτική αλητεία που πλασάρεται τα τελευταία χρόνια ως «κοινωνική πολιτική» πρόκειται επί της ουσίας για μικρο-επιδόματα τα οποία απευθύνονται σε όσους και όσες ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Την ίδια στιγμή που το λεγόμενο κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται, που δεκάδες δηλαδή κοινωνικές παροχές εξανεμίζονται ή κοστίζουν πλέον πολύ ακριβότερα (βλέπε αύξηση φορολογίας, χαράτσια, επικείμενη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου κλπ), εμφανίζονται επιδόματα αστείων ποσών.

Βγάζεις 250 ευρώ το μήνα; Σου κάνουμε δώρο έναν βασικό μισθό των 450 ευρώ!

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιο επίδομα είχε δοθεί και επί προηγούμενης κυβέρνησης. Και αυτό γιατί αυτού του τύπου η αντίληψη «κοινωνικής πολιτικής» είναι σύμφυτη με πολιτικές που προωθούν την λιτότητα και την μείωση του κοινωνικού κράτους. Οι δομές του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία, συγκοινωνίες, κοινωνική πρόνοια) είναι ακριβές για το κράτος. Η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα των παροχών αυτών είτε με την εισαγωγή ή την αύξηση του αντίτιμου (βλέπε εισιτήρια συγκοινωνιών) είτε με την υπερφορολόγηση, είτε με την πλήρη υποβάθμισή τους, και η αντικατάστασή τους με χρηματικά επιδόματα εν είδει ελεημοσύνης βγαίνει σίγουρα πολύ πιο φτηνά.
Ειδικά μέσα στην συνθήκη πλήρους εξαθλίωσης που έχει δημιουργηθεί μέσα από τις πολιτικές αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η πραγματική ανάγκη ορισμένων ανθρώπων και για το τελευταίο ευρώ γίνεται αντικείμενο χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης.

Δώρο 450 ευρώ για να περάσετε ένα μήνα πιο ευχάριστα.

Μετά πάλι πίσω στα 250 ευρώ το μήνα!

Πρόκειται για ποσά χρημάτων τα οποία περιορίζονται σε μερικές εκατοντάδες ευρώ βάσει κριτηρίων, ποσά που εξανεμίζονται σε χρόνο ρεκόρ και τα οποία το μόνο που μπορούν να προσφέρουν για τους δικαιούχους είναι να περάσουν λίγο πιο άνετα μερικές μέρες ή και ένα μήνα. Αυτό ήταν. Τέλος. Μετά επιστρέφουμε στα 250 ευρώ το μήνα, την ανεργία, την ευέλικτη απασχόληση, την ξεφτίλα και την μιζέρια της αγοράς εργασίας. Δεν είναι αναδιανομή του πλούτου ή το θετικό αποτέλεσμα των πλεονασμάτων, ακριβώς γιατί αν ήταν κάτι από αυτά τα δύο δεν θα μιλούσαμε για τόσο αναξιοπρεπή ποσά αλλά και κριτήρια δικαιούχων. Είναι ψίχουλα που μοιράζουν οι ληστές στα θύματά τους, αφού πρώτα έχουν ρίξει τους μισθούς και τα έχουν φορολογήσει μέχρι το μεδούλι. Είναι χυδαία επικοινωνιακή πολιτική σε βάρος της κοινωνίας.
Χαρακτηριστικά,  450 ευρώ (ούτε καν το σημερινό κατώτατο μισθό) θα πάρει όποιος/α έχει ετήσιο εισόδημα μέχρι 3000 ευρώ, δηλαδή 250 ευρώ το μήνα! Όσοι/ες έχουν εισόδημα από 250 ευρώ το μήνα έως 500 (3000 έως 6000 ευρώ το χρόνο), δικαιούνται ακόμα λιγότερα (350 ευρώ!). Δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοχαρακτηρίσει ξεφτίλα: ότι μια κυβέρνηση ξέρει ότι χιλιάδες άνθρωποι ζουν με τόσο λίγα λεφτά το μήνα και είναι κουλ με αυτό; ή ότι τους δίνει ένα τόσο εξευτελιστικό ποσό ως επίδομα;
Άγαμοι:
με ετήσιο εισόδημα έως 3.000 ευρώ* θα λάβουν μέρισμα 450 ευρώ
με ετήσιο εισόδημα από 3.000 ευρώ έως 6.000 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 350 ευρώ
με ετήσιο εισόδημα από 6.000 ευρώ έως 9.000 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 250 ευρώ
                                                                                                  *250 ευρώ το μήνα!
Έγγαμοι χωρίς παιδιά:
με ετήσιο εισόδημα έως 4.000 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 675 ευρώ
με ετήσιο εισόδημα από 5.501 ευρώ έως 9.000 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 525 ευρώ
με ετήσιο εισόδημα από 9.001 ευρώ έως 13.500 ευρώ θα λάβουν μέρισμα 375 ευρώ

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί όταν διατείνεται
πως μειώνει την ανεργία!

Στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ για τον Σεπτέμβριο του 2017 δείχνουν πως οι ευέλικτες μορφές απασχολήσεις είναι στο 60,22%. ΔΕΝ αποτελεί μείωση της ανεργίας η ευέλικτη και μαύρη εργασία!

Οι κύριοι της αντιπολίτευσης καλό θα ήταν να βγάλουν τον σκασμό!

Είναι προκλητικό να προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση σε ένα πρόγραμμα το οποίο και οι ίδιοι θα ακολουθούσαν ως κυβερνώντες, απλά με άλλης κοπής επικοινωνιακή πολιτική.