Πέμπτη, Νοεμβρίου 2

Δεν τα πήρε όλα το δημόσιο. Δεν δεσμεύθηκε όλη η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου να μη λένε και ότι θέλουν οι δημοσιογράφοι...

stamat
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με εντάσεις.»Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη», είπε κλαίγοντας στοπ δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. «Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν , περιφρονούν τον κόσμο», φωναξε απο το εδώλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Το δικαστήριο αποφασισε να αποδεσμευθεί το ακινητο της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι το οποίο της παραχωρήθηκε με γονική παροχή. Ήταν το ζήτημα που είχε προκαλέσει νωρίτερα την έκρηξη της.
Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Δεσμεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου και 13 ακόμα
Επίσης δημεύτηκαν τα περιουσιακα στοιχεία 13 κατηγορουμένων.Δεσμεύθηκε η περιουσία του Ακη τσοχατζόπουλου ενώ αποδευσμεύθηκαν 3 ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου , λογιαριασμοί με λίγες χιλιαδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια).
Η κόρη του Άκη Τσοχατζοπούλου έχει επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο δημόσιο απο την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ενα οικόπεδο της πρώην συζύγου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.
Την Πέμπτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές ελαιώνα. Πιθανόν εκεί θα οδηγηθει και η Βίκυ Σταμάτη η οποία ομως θα προσπαθησει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό επειδή ειναι μητέρα ανήλικου παιδιού.
Ποια ακίνητα δεν δημεύθηκαν
Ειδικότερα, το δικαστήριο με την απόφασή του δεν δημεύθηκαν τρία ακίνητα της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετής Τσοχατζοπούλου τα οποία βρίσκονται επί της οδού Νίκης 13 Θεσσαλονίκης, στην Αμάρυνθο στην Εύβοια, στον Κόρφο Κορινθίας, τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 15 χιλιάδων ευρώ και τιμαλφή.
Να σημειωθεί ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει επιστρέψει πίσω στο δημόσιο όλα τα ακίνητα που αναφέρονταν στο κατηγορητήριο ως αποκτηθέντα από μαύρο χρήμα. Πρόκειται για δύο ακίνητα στην οδό Κεφαλληνίας στη Κυψέλη και το σπίτι της στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι.
Ακόμη, το δικαστήριο δεν δήμευσε ακίνητα που ανήκουν στην Γκουντρούν Μολντενάουρ, η οποία έχει επιστρέψει πίσω στο δημόσο ποσό ύψους 1.263.000 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στην Αμάρυνθο Ευβοίας (πρόκειται για το ίδιο ακίνητο που έχει η Αρετή Τσοχατζοπούλου και του οποίου η κ. Μοντενάουερ έχει την επικαρπία) στον Κόρφο Κορινθίας, ένα οικόπεδο στο Σοφικό της Κορινθίας και τέλος το ακίνητο στο Ψυχικό.
Αποζημίωση στο δημόσιο
Με την απόφασή του επίσης, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη. Από τα χρήματα αυτά το μεγαλύτερο μέρος περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Με τη λήξη συνεδρίασης η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο. Ενώ οι δικαστές ετοιμάζονταν να αποσυρθούν η κυρία Σταμάτη ζήτησε από τη πρόεδρο «να την αφήσουν έστω και υπό φύλαξη για να είναι κοντά στο παιδί της». Στο πλευρό της στάθηκε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αποκαλώντας το δικαστήριο προκατειλημμένο.
Βίκυ Σταμάτη: Κύριοι δικαστές να με αφήσετε έστω και υπό φύλαξη να είμαι το παιδί μου.
Πρόεδρος: Έχει λυθει η συνεδρίαση
Ακης Τσοχατζόπουλος: Προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο, σατράπηδες
Η αυλαία της δευτεροβαθμιας δίκης για το μεγάλο σκάνδαλο των χρυσών μιζών από τα εξοπλιστικά έπεσε σήμερα, έπειτα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας.
Υπενθυμίζουμε:
Με εντάσεις συνεχίζεται ως αυτή την ώρα η διαδικασία έκδοσης απόφασης για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, καθώς το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το αν τα ακίνητα και οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα περιέλθουν τελεσίδικα στην ιδιοκτησία του δημοσίου, όπως και περιουσιακά στοιχεία μελών της οικογενείας του και άλλων συγκατηγορουμένων του.
Ένταση προκλήθηκε από τις αντιδράσεις της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη όταν ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να κατασχεθεί υπέρ του δημοσίου και ακίνητο ιδιοκτησίας της από γονική παροχή στο Χαλάνδρι.
Βίκυ Σταμάτη :«Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών…. » Για να συνεχίσει Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλό μου! Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό (σ.σ προσκομίζοντας στην έδρα ένα χαρτί…που αφορά σύμφωνα με τους δικηγόρους την πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί)
Η παρουσία της συζύγου του πρώην υπουργού και η εκτόξευση απειλητικών φράσεων προς την έδρα, προκάλεσαν την αντίδραση της Προέδρου του Δικαστηρίου η οποία ζήτησε να γραφούν τα λεχθέντα από την Βίκυ Σταμάτη ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου με την οποία θα πέσει και η αυλαία της πολύκροτης δίκης.
Πάντως από εισαγγελικής πλευράς η πρόταση προς το δικαστήριο ήταν όλα τα ακίνητα και τα κινητά που έχουν κατασχεθεί να αποδοθούν τελεσίδικα στο δημόσιο πλην ορισμένων εξαιρέσεων για κάποιους από τους 16 καταδικασθέντες.